Galatasaray’da Yakup Sekizkök dönemi

Zvezdan Mitrovic’le yollarını ayıran Galatasaray’da yeni başantrenör belli oldu. Geçmişte sarı-kırmızılılarda Ergin Ataman’ın yardımcılığını da üstlenen Yakup Sekizkök, Galatasaray'la bir buçuk yıllık anlaşma imzaladı.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın yeni başantenörü Yakup Sekizkök oldu. Darüşşafaka'dan ayrılıp sarı-kırmızılılara imza atan Sekizkök, gelecek sezonun sonuna kadar süren bir kontrat imzaladı.

Son olarak Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Dijon’a karşı 25 sayı öne geçtiği maçı kaybeden Galatasaray, mücadele sonrası tribünlerle tartışma yaşayan Zvezdan Mitrovic’in görevine son verdi. Pazar günü Fenerbahçe deplasmanına çıkacak Galatasaray’da yönetim elini çabuk tuttu. 2012-2017 yılları arasında Ergin Ataman’ın yardımcısı olarak sarı-kırmızılılarda çalışan, bu dönemde takımla bir Basketbol Süper Ligi bir de EuroCup zaferi yaşayan genç çalıştırıcı Yakup Sekizkök, Galatasaray’ın yeni başantrenörü oldu. 

Ergin Ataman’ın ekibinde Anadolu Efes’te iki kez EuroLeague şampiyonluğuna da erişen Sekizkök, sezon başında Darüşşafaka’nın başına geçerek ilk kez koç olma tecrübesine erişmişti. Daçka’yla Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne play-in’de Ludwigsburg’a yenilerek elenen Sekizkök’ün takımı ligde sekizinci sırada bulunuyordu. 

Galatasaray, yeni koçunu şu açıklamayla duyurdu:

“Darüşşafaka Lassa ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon oynadığı 18 maçta 9 galibiyet elde eden Yakup Sekizkök, buradaki yardımcı antrenörlerinden Gökhan Turan ve Aybars Aksu ile birlikte kariyerini 2024/25 sezonu sonuna kadar Galatasaray’da sürdürecek.

Başantrenörümüz Yakup Sekizkök’e Galatasaray’a hoş geldin diyor, başarılarla dolu bir kariyer diliyoruz.”

 

Darüşşafaka’ya veda etti

Galatasaray’la anlaşan Yakup Sekizkök, sosyal medya hesabı üzerinden Daçka’ya veda etti. Kendisine ilk kez başantrenörlük yapma fırsatı tanıyan yeşil-siyahlılara başarılar dileyen Sekizkök, “Çalıştığımız süre boyunca bana ve ekibime güvenen tüm yöneticilerimize, oyuncularıma, teknik ekipte ve kulüp bünyesindeki tüm çalışma arkadaşlarıma, Darüşşafaka taraftarlarına, bugüne kadar olan destek ve güvenleri için teşekkür ederim. Başarı her zaman sizlerle olsun.” dedi

Yakup Sekizkök imzanın ardından hemen parkeye indi, yeni takımıyla idman yaptı.

Sarı-kırmızılılarla ilk antrenmanına çıktı

Yakup Sekizkök, Galatasaray’la imzaladığı sözleşmenin mürekkebi kurumadan yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı. Pazar günü Fenerbahçe’yle oynayacağı maçın hazırlıklarını Sinan Erdem’de sürdüren sarı-kırmızılılar, Sekizkök yönetiminde ilk sınavını Ataşehir’de verecek.

 

Futbol basketbolu unutturdu, Galatasaray'da bir koç daha kovulduFutbol basketbolu unutturdu, Galatasaray’da bir koç daha kovuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.