Galatasaray’dan sekiz gollü prova

Milli arayı değerlendirmek için Esenler Erokspor ile hazırlık maçı yapan Galatasaray Florya'daki mücadeleden 8-3 galip ayrıldı.

Spor 8 Eylül 2024
Galatasaray hazırlık maçında farklı kazandı.

Milli takım arası bu hafta sonu futbolseverleri kulüp futbolundan mahrum bıraktı. Süper Lig’de son iki sezonun şampiyonu ve bu sezon da şampiyonluk hedefleyen ekiplerden Galatasaray bu arayı değerlendirmek üzere Florya’da bir hazırlık maçı yaptı. Cimbom karşılaşmada Esenler Erokspor ile mücadele etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 4-2’lik üstünlüğü ile tamamladı. Esenler’in 10. ve 20. dakikada Mame Faye’den geldi. Sarı Kırmızılıların gollerini 12. dakikada Gabriel Sara, 27. dakikada Michy Batshuayi, 35. dakikada Yusuf Demir ve 40. dakikada Lucas Torreira kaydetti. 62. dakikada Mertens ve 64. dakikada Halil’in golleriyle durum 6-2 oldu. Esenler 67’de Hamza Catakovic’le bir gol daha buldu, ancak bu gole yanıt 70 ve 73’te Batshuayi’den geldi. Karşılaşma 8-3 bitti.

Cimbom milli ara dönüşünce yoğun bir takvime girecek. Galatasaray ilk maçına 14 Eylül Cumartesi günü Rizespor karşısında çıkacak. Sarı-kırmızılılar sonrasında ligde 17 Eylül Salı günü Gaziantep FK ile erteleme mücadelesinde karşı karşıya gelecek. 21 Eylül Cumartesi günü ezeli rakibi Fenerbahçe’ye konuk olacak Galatasaray ilk Avrupa kupası maçını ise 25 Eylül’de PAOK karşısında oynayacak.

MHK talimatında değişiklik: Yetkinliği olan 1. Lig hakemleri Süper Lig'de maç yönetebilecekMHK talimatında değişiklik: Yetkinliği olan 1. Lig hakemleri Süper Lig’de maç yönetebilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.