Galatasaray’dan sonra Beşiktaş… İnşaatla 5.7 milyar borç sıfırlanacak

Galatasaray'ın Florya projesinden sonra bir inşaat hamlesi de Beşiktaş'tan geldi. Siyah beyazlılar, Eyüp Sultan ilçesindeki Çiftalan Köyü'nde proje yapmak için devletle masaya oturdu.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ahmet Nur Çebi yönetimi projeyle borcunu kapatmayı hedefliyor.

Galatasaray, geçtiğimiz günlerde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kendisine ait olmayan 41 dönümlük araziyi satın aldı. Sarı kırmızılar orada yapacakları inşaat projesiyle borçlarını bitirmeyi planlıyor. Galatasaray’ın bu hamlesine Beşiktaş’tan benzer bir planla yanıt geldi. Ekonomim gazetesinden Vahap Munyar’ın yazısına göre siyah beyazlılar 5.7 milyar TL’ye varan borçlarını kapatmak için bir gayrimenkul projesi geliştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sunum yapıldı. Sunumda projeyle atıl duran 10 milyon metrekarelik alanın 30 bin kişinin yaşayacağı kendine yeten bir kasabaya dönüşeceği belirtildi. Projenin Halkbank Genel Müdürü Osman Aslan ile paylaşıldığı vurgulanırken Beşiktaş yöneticileri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Katarlı yatırımcılarla ön görüşme yapıldığını, konuya Dubaili inşaat firmalarının ilgisinin büyük olduğunu söyledi. Bakan Kurum, söz konusu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşülmesini istedi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendiFenerbahçe’nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendi

Projeyle ilgili detaylar şöyle…

* İstanbul’un Eyüp Sultan ilçesindeki Çiftalan Köyü mevkiinde 100 bin metrekaresi Hazine’ye ait 678 bin metrekarelik eski tarım ve maden alanı var. Ayrıca bu alana komşu 300 bin metrekarelik tapulu arazi bulunuyor. 8 milyon metrekarelik orman alanının düzenlenerek yeşillendirilmesi bölgenin değerine katkı yapar.

* 678 bin metrekarelik alanın bir bölümünde az yoğunluklu konutlar yer alacak. Karadeniz tipi tek katlı ve iki katlı en az 1200 metrekare bahçeli evler tasarlanacak. Köy çarşısı, köy meydanı, özel hastane, özel okul, doğa oteli planlanacak. Beşiktaş Üniversitesi de burada hayata geçirilebilir. Proje alanı içerisinde çatılarda ve uygun yerlerde güneş enerjisi panelleri kullanılarak kasabanın kendi enerjisini üretmesi de planlanıyor.

Beşiktaş - Galatasaray derbisinin biletleri 60 saniyede bittiBeşiktaş – Galatasaray derbisinin biletleri 60 saniyede bitti

* Kasabadaki toplam ekilebilir alan 200 bin metrekare olacak. Kasabanın asgari tarım ürünü ihtiyacı buradan karşılanacak. Orman arazisi ve terk alanının bir bölümünde hayvancılık-mandıra hayvancılığı gündeme gelecek. Kasabanın süt, yoğurt, peynir ihtiyacının karşılanması planlanacak. Orman olarak görünen bölümün 180 bin metrekaresi golf sahası için kullanılabilir. 2 kilometrelik sahil bandı olan bölgede bulvar, plaj alanları, yürüyüş, koşu, spor alanları düzenlenecek. Bir de denizde balıkçı barınağı planlanacak.

* Proje alanı Yavuz Sultan Selim Köprüsü yolu altında, Göktürk’ün merkezine 15 dakika, İstanbul Havalimanı’na 15 dakika mesafede bulunuyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 10 dakikada, Zekeriyaköy’e 15 dakikada, Sarıyer’e 30 dakikada varılabiliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.