Galatasaray’ı Konya’da yerli kanatları uçurdu

Galatasaray, iki yerli oyuncusu Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ın golleriyle Konya deplasmanından 2-1'lik galibiyetle döndü. İkide iki yapan sarı kırmızılılar ligde firesiz devam ediyor.

Spor 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray Konya'dan 3 puanla döndü.

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray, mutlu sona ulaştığı yerde sezonun ilk deplasmanına çıktı. Rakip Konyaspor’du. Mauro Icardi’nin şovuyla şampiyonluğuna uzandığı şehirde yeniden sahne alan sarı-kırmızılı takımın hedefi bu kez ikide iki yaparak Young Boys’la oynanacak Şampiyonlar Ligi play-off turu eşleşmesi ilk maçına moral depolayarak gitmekti. İlk haftayı Kasımpaşa deplasmanında 3-2’lik galibiyetle kapatan Konyaspor ise ikide iki yapıp lige formda girme niyetindeydi.

Galatasaray’da ilk 11 açıklandığında bek pozisyonundaki değişiklik göze çarptı. Kaan Ayhan sağ bekte, Leo Dubois sol bekteydi. Adı transferde anılan Derrick Köhn kadroda dahi yoktu. Bunun sebebinin oyuncunun üst solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığından kaynaklandığı kulüp tarafından açıklandı. Orta sahada yeni transfer Gabriel Sara ilk defa ilk 11’de sahaya çıkıyor ve Lucas Torreira’ya eşlik ediyordu. Adı transferde anılan bir diğer isim Kerem Aktürkoğlu da ön tarafta Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi’yle beraber sahada yer alıyordu.

Galibiyet ‘küskün’ (!) kanatlarla geldiGalibiyet ‘küskün’ (!) kanatlarla geldi

15. dakikada Dries Mertens’in ceza sahası içindeki plase vuruşunu Slowik kornere çeldi. 34. dakikada Kerem çalımla ceza alanına girdi ancak çevirdiği topta ne Sara ne Icardi şut atacak fırsat bulamadı. 41’de Galatasaray kontratağa çıktı. Topu ileride kontrol eden Barış Alper Yılmaz, Icardi’ye pası attı. Arjantinli yıldız topu altıpasa çevirdi ve Kerem Aktürkoğlu meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi. Kerem Aktürkoğlu bu sezon ilk golünü atarken, Mauro Icardi ilk asistini yaptı. Konya’nın bu gole yanıtı gecikmedi. 45’te duran top imkanı bulan takım, savunmadan dönen topta baskıyı kurdu, bu baskı sonuç verdi, soldan gelen ortada arka direkte topa vuran Oğulcan Ülgün skoru eşitleyen golü attı. İlk yarı 1-1 bitti.

Konyaspor, köşe vuruşundan gole çok yaklaştı. Adil Demirbağ, altıpas içerisinde topa dokunamadı. 59. dakikada Galatasaray’ın kullandığı köşe vuruşu ardından bu kez de Konyaspor savunması atağı savuşturamadı. Barış Alper ceza alanında topla buluştu döndü son derece düzgün bir vuruş yaptı ve topu ağlara yolladı. Cimbom 2-1 öne geçti.

66. dakikada Sara yerine Kerem Demirbay oyuna dahil oldu. 70. dakikada Kerem Demirbay, bu sezon Galatasaray adına sarı kart gören ilk oyuncu oldu. 76. dakikada Mauro Icardi Galatasaray için üçüncü golü kaydetti. Ancak gol VAR müdahalesi sonrası iptal edildi. Lucas Torreira’nın pozisyonun başında faul yaptığı tespit edildi. Maç 2-1 sona erdi ve Galatasaray ligdeki ikinci maçında ikinci galibiyetini aldı.

Galatasaray Sportif A.Ş'de görev dağılımı açıklandıGalatasaray Sportif A.Ş’de görev dağılımı açıklandı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk “Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Konyaspor deplasmanı hiç kolay olmuyor. 3-4-3 ile başlamalarını beklemiyorduk. Onu gördükten sonra biz de o şekilde onları karşıladık. İlk yarı top bizde olsa da rakibimizi kalemize yaklaştırmadık. Ama oradaki oyun hızımız yeterli olmadı. Maçın berabere gitti her bölümde oyun çok yavaşlıyor. Hem ligi kalitesi hem de maçın kalitesi düşüyor. Hakemlerin oyundaki zaman geçirme üzerine eğilmeleri gerekiyor. Oyunu hızlandırmaları gerekiyor. Rakibimiz uzun topu ve ikinci topu oynayan iyi bir takım. Onların da iyi bir oyun planı vardı ve doğru şekilde kullandılar. Attığımız gol çok tartışılacak bir gol. Kim kime faul yapıyor belli değil. Bu kadar belli olmayan müdahaleye VAR karışıyor. Çok enteresan. Belki ceza sahasında olsa Torreira’ya penaltı diyebilirsiniz. VAR’a çağrılması bence doğru değildi. Bugün Kerem Aktürkoğlu ile maça başlıyorsam, demek ki onun burada kalmasını istiyorum. O da sahadaki performansıyla bunu destekledi” diye konuştu.

Okan Buruk VAR’ın üçüncü golde hata yaptığını söyledi.

‘Transfer dönemi bitince mutlu oluyorum’

Okan Buruk transfer gündemiyle ilgili “Transfer dönemi bittiğinde inanılmaz bir mutluluk oluyor içimde. Herkesin kafası karışık. Gitmek isteyen, kalmak istemeyen, sizin göndermek istediğiniz. Çok zor bir dönem. şimdi hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde olmak. Zorlu bir maç bekliyor. İnşallah tekrar orada mücadele ederiz. Görüşmeler oluyor ama benim imzalı oyuncularımsa, hepsini kullanmaktan yanayım. Zaha’ya da söyledim, ‘Senin burada olman bizi rahatsız etmez, Konya’ya gelebilirsin’ dedim. Transfer sürecinde olduğu için Konya’ya gelmek istemedi. Bizim transfer yapmamız için limit açmamız lazım. bu limiti açabilirsek transfer yapabiliriz. Şampiyonlar Ligi de limit açmanın bir yolu” dedi.

Galatasaray’ın ilk golünü atan Kerem Aktürkoğlu “Konyaspor deplasmanı her zaman zordur. Konya ligin köklü takımlarından. Ligin başında olması da zorluk getiriyor. Çünkü kamplardan sonra üzerimizde yorgunluklar oluyor. Ligin sonraki süreçlerinde galibiyetin önemi artacak çünkü rakiplerimiz de buraya gelecek. Arkadaşlarımızın ayağına sağlık.” 4 sezon 170 küsür maç oynadım. Galatasaray’daki misyonumu biliyorum. Ne görev verilirse yapmaya hazırım. Görev verildiği takdirdde Galatasaray formasını, armasını Galatasaray menfaatleri doğrultusunda en güzel şekilde temsil edeceğim. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Amacım her zaman Galatasaray’a hizmet etmek. Benimle ilgili her zaman bir şeyler söyleniyor. Ben konuşmamayı tercih ediyorum. Çünkü benim de biraz dolmuşluğum var. Ben hariç herkes konuştuğu için kirlilik oluyor. Belki birgün biz de konuşuruz. Mauro çok özel bir oyuncu. Bugün de boş kaleye attırdı bana. Artık birbirimizi daha iyi tanıdık” dedi.

‘VAR’daki arkadaş testleri geçememiş’

Karşılaşma sonunda Galatasaray Spor Kulübü Yöneticisi İbrahim Hatipoğlu “Sezon başı maçlar zor olur. Hazırlıklar henüz tamamlanmış, kadrolar yeni kurulurken güzel bir lig maçı izledik. Kendi takımımızı, oyuncularımızı, teknik heyetimizi ve taraftarımızı kutluyorum, muhteşemlerdi. Konyaspor da çok iyi bir takım. İlk maçta kazanmışlardı, iyi mücadele ettiler. Sonuçta biz kazandık. Her iki takımı da kutluyorum. Konya özel bir yer, şampiyon dönmüştük, kazandığımız için son derece mutluyum. Çok genç bir hakemin iyi yönettiği maçta VAR’dan bir müdahaleyle performansına gölge düşürüldü. VAR’daki hakem kardeşimiz (EN: Volkan Bayarslan), bu sezon atletik performans testlerini geçemediği için VAR’a atanmış. Sadece atletik performans testlerini değil VAR ile ilgili teste tabi tutulsa onu da geçemez. Akıl almaz biçimde gol iptal edildi. VAR müdahalesi hiç gerekmediği pozisyon. Defalarca izledik. Fiziksel temas yok. Bizim oyuncumuzun temas ettiği topa VAR müdahalesiyle nasıl iptal edildi anlamış değiliz. TFF Başkanımız, VAR hakemlerinin hata yapma lüksü yok demişti. TFF Başkanımızın yaptırımları ve düşüncelerini merakla bekliyorum. Takipçisi olacağız. Maçı kazanırsınız kaybedersiniz, futbolun içinde olan şeyler. Maç berabere de bitebilirdi. O gol verilse bambaşka bir sonuçla buradan ayrılabilirdik. VAR Kuralları çok net. Hakemin görmediği bir pozisyon olması lazım. Hakemin çok önünde, çok net gördüğü pozisyon. Sezon başı hakemlerle ilgili konuşmak istemiyoruz ama fahiş bir hataydı. Sezonun kalan bölümünde problem yaşanmaması adına VAR hakemlerinin gözden geçirilmesi lazım. Sahada başarılı olmayan bir hakemin VAR’da da ne kadar hatalı bir karar verdiğini hepimiz izledik. Umarım hakemler atletik performans testlerine tabii tutulmaz, oyunun kurallarını daha iyi bilecek testlerden geçirilirler” diye konuştu.

Hatipoğlu Gaziantep maçının ertelenmesiyle ilgili “Önümüzde çok önemli Avrupa haftası var. Tüm Türk takımları için gruplarda olmak önemli. Biz de İsviçre’ye gidecektik. Bizim için erteleme kararı uygun bir karar oldu. Gittiğimiz şehre uçuşlar kolay değil, gece uçuşu yok. Maçtan sonra dönemeyecektik. İç sahada oynayacaktık akabinde. Sezon başında doğru bir karar oldu. Sezon başı maçlar çok zor geçiyor. Takımların ritm bulmaları, alışmaları… Takımımızın her geçen gün performansı yükseliyor. İlk maçta da çok iyiydik ama gol bulmakta zorlanmıştık. İyi oynadığımız, 3. golü bulduğumuz anda gol iptaliyle birlikte beklenen farklı skoru ortaya koyamadı. Kendimize güveniyoruz. Şampiyonlar Ligi müziğini bir kez daha stadyumumuzda çaldıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Galatasaray Sportif A.Ş'de görev dağılımı açıklandıGalatasaray Sportif A.Ş’de görev dağılımı açıklandı

Galatasaray’ın UEFA kadrosunda Zaha ayrıntısı

Premier Lig kulüpleriyle transfer görüşmelerinde bulunduğu söylenen Wilfried Zaha, Galatasaray’ın Young Boys eşleşmesi için UEFA kadrosuna dahil edildi. Kadroda Eyüp Aydın, Sergio Oliveira, Yusuf Demir ve Halil Dervişoğlu gibi isimler yer almadı.

İşte Galatasaray’ın Young Boys kadrosu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.