Galatasaray’ın 100. yıl forması raflarda

Galatasaray, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak tasarlanan yeni formasının satışa sunulduğunu açıkladı.

Spor 14 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Galatasaray Cumhuriyet'in 100. yılına özel formasını tanıttı.

2022-23 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Cumhuriyet’in 100. yılına özel forma çıkardı. Sarı-kırmızılılar 1923 senesinde giydikleri formadan esinlenerek tasarlanan yeni ürünün raflardaki yerini aldığını açıkladı.

Kulüpten yapılan duyuruda “Galatasaray Futbol Takımı’nın 1923’te giydiği forma, 100. yıl şerefine Galatasaray ailesiyle yenilenerek buluşuyor. Kurucu mecliste yer alan 12 Galatasaray Liseliyi temsil eden çizgileri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Galatasaray’a özel verdiği imzayı taşıyan yeni sezon 3. forması hem zafer dolu bir yüzyılın sembolü, hem gelecek yüzyıllarda devam edecek zaferlerin sözü” sözlerine yer verildi.

Galatasaray’ın lisanslı ürünlerinin alınabildiği mağazalar ve çevrimiçi satış sitelerinden temin edilebilecek formanın fiyatı 2 bin 599 Türk Lirası. Formadaki ayrıntılardan bir tanesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün soyadı kanunu öncesi imzasının formanın göğüs kısmına opsiyonel olarak eklenebiliyor olması. Öte yandan forma, satışa çıktıktan bir saat sonra tükendi.

“Türkiye’ye olimpik sporları getiren kulüp”

Formanın satışa sunulduğu günde açıklamalarda bulunan Dursun Özbek “Hedefimiz belli. Türkiye’ye sporu, olimpik sporları getiren kulüp Galatasaray’dır. Ali Sami Yen Ağabey, sporun Türkiye’de gelişmesi için elinden geleni yaptı. Sporun her dalında hizmet vermiş birisi. Olimpiyatlar’da, sporda kendisi büyük bir spor adamıydı. Böyle bir spor adamının Galatasaray’dan neşet etmiş olması, doğması bize gurur veriyoruz. Kendisiyle iftihar ediyoruz. Onun izindeyiz” dedi.

Dursun Özbek’ten açıklamalar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.