Galatasaray’ın ‘Dayı’sının kadınlarla imtihanı

Galatasaray'ın Dayı lakaplı futbolcusu Kerem Demirbay, Süper Lig'e son haftalarda damga vuruyor. Almanya'da olduğu dönemde kadınlar hakkında kullandığı sözler nedeniyle ceza alan futbolcu 8 Mart'ta hat-trick yaparak ilginç bir tesadüfe imza attı.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kerem Demirbay, kariyerinin ilk hat-trick'ine Rizespor karşısında imza attı.

Galatasaray’a sezon başı Bayer Leverkusen’den transfer edilen Kerem Demirbay, son günlerde yükselen grafiğiyle dikkat çekiyor. Şampiyonluk yolunda son dönemece girilen süreçte orta sahanın vazgeçilmezi haline dönüşen 30 yaşındaki oyuncu, Rizespor karşısında alınan galibiyette attığı muazzam gol ve yaptığı hat-trick’le taraftarından tam not almayı başardı.

İmza için geldiği gün havalimanında verdiği demeç sonrası sosyal medyada “Dayı” lakabıyla anılmaya başlanan, ardından Galatasaray’ın paylaştığı hoş geldin videosunda ise ‘Ezel’ temalı bir çekime imza atan Demirbay’ın eğlenceli mizacına uygun bir durum daha yaşandı. Geçmişte Düsseldorf forması giyerken “Kadınların futbolda yeri yok” açıklaması yapan, ardından ceza olarak kadın futbol maçı yönetip özür dileyerek durumu tatlıya bağlayan Kerem, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kariyerinin ilk hat-trick’ine imza attı.

İlk golü tribünleri aşağı indirdi

Rizespor karşısında skoru 3-1’e getiren golle açılışı yapan başarılı orta saha, attığı golle RAMS Park tribünlerini adeta aşağı indirdi. Ardından devrenin son anlarında uzak mesafeden bir gol daha atan Demirbay, takımını soyunma odasına giderken iyice rahatlatmayı başardı. İkinci yarıda Dries Mertens’e yapılan faul sonrası kazanılan penaltıda top Mauro Icardi’nin eline geldi. Skorun da getirdiği coşkuyla tribünlerin yarısı penaltı vuruşu için Icardi, diğer yarısı da Muslera’nın adını haykırırken, Arjantinli golcü iki golü bulunan Kerem Demirbay’a topu teslim etmeyi tercih etti. ‘Dayı’ lakaplı futbolcu ise penaltı vuruşunu gole çevirerek kariyerinin ilk üç gollük performansını tamamlamış oldu.

Icardi’ye teşekkür etti

Karşılaşma sonrasında hem sosyal medya hesabı, hem de mikrofonlara verdiği demeçlerde takım arkadaşı Icardi’ye teşekkür eden Kerem, “Hat-trick’ten daha önemli şeyler var bugün. Mesela Icardi’nin yaptığı müthiş bir şey. Böyle günlerde takım oluyoruz. 90 dakika girenler ve çıkanlar, hiç negatiflik yok ve şampiyonluğa gidiyoruz. İnşallah şampiyonluğu da alırız.” dedi.

Kadıköy deplasmanında formayı kaptı, bir daha da bırakmadı

Sezon başında orta sahada kurulan Torreira – Kaan Ayhan ikilisini yedekleyen isim olarak öne çıkan Kerem Demirbay, Galatasaray’ın Kadıköy’de Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldığı maçta ilk 11’de görev alıp geçer not almayı başarmıştı. Kadıköy’de oynanan karşılaşma sonrası formayı kapıp Torreira’nın yeni partneri olan Demirbay, o günden sonra lig ve Avrupa’da oynanan maçlarda altı gol iki asistlik performans sergilemeyi başardı.

Bayer Leverkusen’den 3.7 milyon euro bonservis bedeli karşılığı transfer edilen Kerem Demirbay’ın Galatasaray’la 2026’nın Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Galatasaray'da sonucu belli seçim: Aykutalp Derkan göreve devamGalatasaray’da sonucu belli seçim: Aykutalp Derkan göreve devam

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.