Galatasaray’ın şampiyonluğunda öne çıkan beşli

Şampiyon Galatasaray'da beş futbolcu performanslarıyla ön plana çıktı. Gol kralı Icardi, asist kralı Mertens, en az gol yiyen Muslera, istikrarıyla takdir alan Torreira ve her mevkide katkı veren Barış Alper şampiyonluğun mimarları oldu.

Spor 29 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da beş isim şampiyonluk yolunda öne çıktı.

Süper Lig’de sezonu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray’da futbolcuların bireysel performansları da dikkat çekti. Stoperde Abdülkerim, Nelsson ve Davinson’un hem başarılı savunma performansları hem de golcü kimlikleri öne çıktı. Kaan Ayhan en fazla maça çıkan isimlerden biri olarak sezon boyunca pek çok farklı mevkide oynayıp hepsinde iyi katkı verdi. Çok eleştirilen Zaha ligi 9 gol 3 asist, Kerem Aktürkoğlu ise 12 gol 7 asistle bitirdi. Hakim Ziyech kritik anlarda sol ayağını kullanarak uzaktan attığı gollerle kilit kırdı. Berkan Kutlu takıma dönüşü sonrası soyunma odasında yarattığı atmosfer ve son düzlükte attığı iki golle kupayı müjdeledi. Kerem Demirbay ise sezon boyunca sekiz numaradan takımı organize etti. Ancak öyle beş isim var ki performanslarıyla takımlarının zafere uzanmasında aslan payını onlara vermek gerek.

Mauro Icardi

Icardi sezonu gol kralı olarak tamamladı.

Galatasaray taraftarlarının sevgilisi Mauro Icardi şampiyonluk maçında Konyaspor’a karşı attığı iki golle yine yıldızlaştı. Bu sezonun büyük bölümünü sakat sakat oynayan Arjantinli yıldız tıpkı geçen sene olduğu gibi yine son düzlükte vites artırdı. Ligin son 10 maçında 11 kez fileleri havalandıran Icardi, sezon boyunca geriden takip ettiği Edin Dzeko’yu da dört golle geçerek 25 golle Süper Lig’de sezonun gol kralı oldu. Icardi ayrıca dokuz kez de asist yaparak kariyerinin servis açısından en verimli sezonlarından birini geçirdi.

Dries Mertens

Galatasaray taraftarının gözü sezon boyunca Dries ve Ciro Mertens ikilisinin üzerindeydi.

Sezon başında +1 yıllık opsiyonunu kullanıp bir yıl daha Galatasaray’da devam eden ancak ilerleyen yaşı sebebiyle kimsenin ideal 11’ine giremeyen Dries Mertens mart ayıyla birlikte açıldı. Ligde oynanan son 10 maça 10 asist beş de gol sığdıran 37 yaşındaki Belçikalı hiç içinde olmadığı bir yarış olan asist krallığında bir buçuk aylık performansıyla zirveye oturdu. Sezonu dokuz gol ve 16 asistle tamamlayan Mertens’in Galatasaray’la olan sözleşmesi sona ermiş durumda. Belçikalı yıldızın geleceğine dair kararının ne yönde olacağı merak ediliyor

Fernando Muslera

Kaptan Muslera kariyer sezonunu geçirdi.

Galatasaray’a transfer olduğu gün Türk futbol tarihinin akışını değiştiren kaleci Fernando Muslera bu sezon kazanılan şampiyonlukla beraber yedinci kez zafere ulaşmayı başardı. Ligin en iyi savunma takımı olan Galatasaray’da yine ligin en az gol yiyen kalecisi olan Muslera ayrıca 17 maçta kalesini gole kapatarak kendisine ait olan rekoru da geliştirmeyi başardı. Türkiye kariyerinde 17 kupa bulunan Galatasaray’ın yaşayan efsanesi sezon içerisinde imzaladığı sözleşme gereği önümüzdeki yılda da sarı-kırmızılıların filelerini koruyacak.

Lucas Torreira

Torreira’nın enerjisi Galatasaray’ı zafere taşıdı.

Felipe Melo sonrası sarı-kırmızılı taraftarların gönlüne girmeyi başaran ender defansif orta sahalardan olan Torreira taraftarı mest etmekle kalmadı, ‘Melo’dan iyi mi?’ sorularını dahi sordurtmaya başladı. Okan Buruk’un istediği yoğun presli ve önde baskılı futbolda yeşil sahada adeta basmadık yer bırakmayan Uruguaylı takımının enerji kaynağı olarak geçirdiği sezon sonunda bir kez daha şampiyonluk madalyasını boynuna taktı. Yıl içinde aşk hayatıyla ilgili haberlerle magazin gündemine sık sık gelen Torreira’nın oyunu bunlardan hiç etkilenmedi. Bu sezon parçalı formayla ilk golünü 29’uncu haftada Rizespor’a atmayı başaran Uruguaylı uzun maratonda sadece üç maçta takımını yalnız bıraktı ve oyunun merkezindeki konumuyla şampiyonluktaki aslan paylarından birine sahip olmayı başardı.

Barış Alper Yılmaz

Barış Alper, Okan Buruk’un elini çok rahatlattı.

Bu sezon Süper Lig’de 18 maç sağ, 9 maç sol kanat; 4 maç sağ, 6 maç ise sol bekte forma giyen Barış Alper Yılmaz oynadığı her mevkide sergilediği başarılı oyunuyla hem teknik direktörü Okan Buruk’un elini rahatlattı hem de taraftarlarından alkış aldı. Sezona yedek oyuncu konumunda başlayıp ilk devreyi öyle geçiren ve herhangi bir gol ya da asist katkısı yapamayan Barış’ın önü Angelino’nun ayrılığı sonrası açıldı. Kendisini birden sol bek mevkiinde bulan genç futbolcu kariyerinde ilk kez oynadığı bu bölgede başarılı performanslar sergileyince çeşitli pozisyonlarda ilk 11’in vazgeçilmezi oldu. Ligdeki ilk skor katkısını ikinci devrenin ikinci maçı olan Trabzonspor deplasmanında Zaha’ya yaptığı asistle üreten Barış o maçtan sonra takımının tabelasına adını sık sık yazdırdı. Sezonu Süper Lig’de 6 gol 7 asistle tamamlayan Barış Alper Yılmaz EURO 2024’te de hangi mevkide görev alırsa alsın milli takımın en önemli kozlarından biri olacak.

Galatasaray'ın şampiyonluk galasına damga vuran dört olayGalatasaray’ın şampiyonluk galasına damga vuran dört olay

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.