Galatasaray’ın yeni stadının ismi Rams Park oldu

Galatasaray'ın stadyum sponsoru değiştikten sonra yeni ismi ne olacağı taraftara soruldu. Stadyuma Rams Park ismi verildi.

Spor 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Rams Global firması, stadın ismini belirlemek için taraftarlara anket yaptırdı.

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’ndan, 2011’de Seyrantepe’deki yeni yerine taşınan Galatasaray, 10 yıl boyunca stadın ismine Türk Telekom ismi verildi. 2021’de Erden Timur’un girişimleriyle stadın sponsorluğunu Nef üstlendi ve isim bir kez daha değişti.
Sarı kırmızılılar, bu sezon başında Rams Global firmasıyla stadın ismi konusunda sponsorluk anlaşması imzaladı. Bu anlaşmaya göre sarı kırmızılılar her yıl 7.5 milyon euro gelir elde edecek.

Muslera, Galatasaray'da devam etmek istiyorMuslera, Galatasaray’da devam etmek istiyor

Şirket, stadın yeni isminin ‘Rams Global’ mi yoksa ‘Rams Park’ mı olması gerektiği yönünde taraftarlara yönelik bir anket düzenledi. Taraftarların çoğunluğu Rams Park ismini tercih etti. Kulübün önümüzdeki günlerde stadın yeni ismini tanıtacağı ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park Stadyumu olarak yola devam edileceği öğrenildi. Cim Bom, stadyum sponsorluğu anlaşmalarında devam ettirdiği Ali Sami Yen ismini yine kullanmaya devam edecek.

Galatasaray Divanı'nda 'Kanunsuz şeyler yaptığımız var' sözü yayın kestirdiGalatasaray Divanı’nda ‘Kanunsuz şeyler yaptığımız var’ sözü yayın kestirdi

Sarı-kırmızılılar stat için Rams Global ile 5 sezonluk sözleşme imzalandığını KAP’a bildirdi. Sponsorluk bedeli 213 milyon 600 bin TL olarak belirlendi. Galatasaray, göğüs ve stat isim sponsorluğundan 400 milyon TL’yi aşan bir kazanç elde edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.