Galiptir bu yolda mağlup! Galatasaray ilk kez yenildi

Galatasaray, Bayern Münih kalesini şut bombardımanına tuttuğu maçta ikinci yarıda çözüldü. Alman devine 3-1 yenilen Cim Bom sezonun ilk yenilgisini aldı.

Spor 24 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Bayern Münih bu akşam 23.00'te karşı karşıya.

Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk iki maçında 4 puan çıkaran Galatasaray, ilk iki haftada 6 puanla lider Bayern Münih’i ağırladı. Amaç Avrupa’daki iyi sonuçları sürdürmek, tüm kulvarlardaki 23 maçlık yenilmezlik serisine devam etmekti. Bayern, 36 maçtır Şampiyonlar Ligi grup maçı kaybetmiyordu. Yani imkansızı değilse de çok zor olanı başarmak gerekliydi. Galatasaray’ın en büyük yıldızı Mauro Icardi Beşiktaş derbisinde yaşadığı sakatlığın ardından maça ağrı kesici iğneyle çıkmak durumundaydı. Icardi’nin oynayıp oynamayacağı karşılaşmanın 11’i açıklandığında belli olmuş ve sevinçle karşılanmıştı.

Galatasaray maça 50 bin taraftarının olağanüstü desteğiyle başladı. Ancak 8. dakikada perdeyi açan taraf Kingsley Coman’la beraber Bayern Münih oldu.

Daha iyi yenilemezsinDaha iyi yenilemezsin

 

Galatasaray önde baskısından geri adım atmadı. Taraftarın itici gücü sarı-kırmızılıları topları önde kazanmaya ve pozisyona girmeye sevk etti. Golden 1 dakika sonra Kerem Aktürkoğlu’nun inanılmaz volesini Sven Ulreich çıkardı. 11. dakikada yine Kerem gole yaklaştı ancak bu kez boş kaleyi bulamadı. 23. dakikada yine tehlike yaratan ekip Galatasaray’dı. Icardi’yle yakalanan fırsat değerlendirilemedi. Ancak bu baskı sonuç verdi. 29. dakikada ceza alanı içinde yerde kalan Icardi penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen Arjantinli olabilecek en klas şekilde, panenka vuruşuyla maça denge getirdi.

Golün ardından Galatasaray baskıyı azaltmadı. 38. dakikada yine Kerem pozisyona girdi ancak yine Ulreich’ı geçemedi. 39’da bu kez Kerem’in kornerden ortasında Icardi kafa vuruşunu yaptı top dışarıdan auta gitti. Galatasaray’ın sürreal oynadığı devre 1-1 bitti. Bayern, Opta’nın ölçüme başladığı 2003-04 sezonundan bu yana ilk yarılarda kalesinde en fazla şut gördüğü maçı yaşadı. 3 net pozisyon üreten sarı-kırmızılılar tam 2.14 gol beklentisi üretti. Bu, Icardi’nin penaltısı çıkarılınca dahi 1.37 gol beklentisi üretmek anlamına geliyordu.

Bayern ikinci yarıya ilk yarıya göre daha iyi başladı. 55. dakikada oyuna müdahale eden Okan Buruk sarı kartı olan Tete’yi çıkardı Dries Mertens’i sahaya gönderdi. 59. dakikada kullanılan duran topta ön direğe gelen Lucas Torreira’nın kafa vuruşu yandan dışarı çıktı. 63. dakikada bu kez Bayern gole yaklaştı ve Leroy Sane’nin vuruşunda bu kez Fernando Muslera sahne aldı. 73. dakikada Bayern uzun süre paslaştı. Paslaşmanın sonunda kale önünde topla buluşan Harry Kane ağları buldu. İngiliz futbolcunun golüyle Bayern Münih 2-1 öne geçti.

Musiala, Bayern Münih’in 3. golüne imza attı.

Galatasaray bu dakikadan sonra risk almaya başladı. 77. dakikada savunma arasındaki boşluğu değerlendiren Bayern pozisyona girdi. Alphonso Davies şutu yan ağlarda kaldı. 79. dakikada bu kez Harry Kane pası verdi ve Jamal Musiala ceza alanı içinde topla buluştu. Düzgün bir vuruşla topu ağlara yollayan oyuncu durumu 3-1’e getirdi. Maçın kalan kısmında tempo düştü. 90+5’te Abdülkerim’in vuruşunda top ağlara gitti ancak ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Maç böyle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar toplamda 20 şut attığı, ilk 70 dakika boyunca domine ettiği maçtan fırsatları değerlendiremeyip puansız ayrıldı. Galatasaray sezonun tüm resmi maçlarda ilk mağlubiyetini aldı ve 4 puanda kaldı. Bayern A Grubu’nda 3’te 3 yaptı ve 9 puanla liderliğini pekiştirdi.

“İlk yarı 5-6 atabilirdik”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk yaptığı değerlendirmede “Bayern Münih belki uzun zamandır şut olarak değil, oyun olarak da böyle ezildiğini izleyenler görmemiştir. Sonuç önemli. İlk yarı çok net üstündük. Taraftarın da muhteşem desteği vardı. Destek ile oyun birleşti. Planımız buydu. Bireysel olarak günümüzde olsak, ilk yarı 5-6 atabilirdik” dedi.

Yenilen 2. golün moral bozduğunu vurgulayan Buruk “Beşiktaş derbisini oynadık, yorgunluk bekliyorsunuz. Geriye de çok şiddetli koştuk. Zaman zaman oyuncuların yorgunluğu belli bir dakikadan sonra ortaya çıkıyor. Değişikliklerle onu kapatmak istiyorduk olmadı. Planımız tuttu ama ikinci gol bize maçı kaybettirdi.” dedi. Deneyimli isim hedeflerini hatırlatarak “Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmak istiyoruz. İç sahada Manchester United maçı ve iki deplasmanımız var. Diğer maçların da sonuçları önemli. Ancak tek hedef gruptan çıkmak.” dedi.

Galatasaray’da Okan Buruk değerlendirmelerde bulundu.

“Büyük hocalar erken oyuncu değiştirmez”

Okan Buruk, basın toplantısında oyuncu değişikliklerinin geciktiğine dair eleştirilerin olmasıyla alakalı “Golün ne zaman olacağını bilemiyorsunuz. Bir şeyler aksıyor ve oyuncu değişikliği hamlesi yapıyorsunuz. Tam değişiklik yaparken gol yiyorsunuz! Ben de zaten hamle yapmışım. Oyuncu değişikliğinden 3 dakika sonra da gol yiyebilirsiniz. Manchester United maçında iki kere gol attık. Devamlı oyuncu değiştirelim! Dünyada bütün takımlar, büyük hocalar bu kadar erken oyuncu değiştirmez. Oyuncu değiştirmeden maç bitiren hocalar var. Oyuncu değişikliğinde gol yemek şanssızlık. Başka açıklaması olmaz. Gol yedikten sonra herkes suçlu arayacaktır. Futbolda bunlar var. Biz çok fazla şey yaptık.” dedi.

Buruk takımını överek “Belki bir Türk takımının uzun yıllardır oynamadığı kadar, böyle güçlü takıma, böyle iyi bir şekilde oynadık. Bayern Münih gibi bir takıma karşı böyle oynamak benim için çok değerli. Zamanı geldiğinde, bu kaçırdıklarımızı da atacağız.” değerlendirmesini yaptı.

Angelino’nun ilk 11’de başlamamasıyla alakalı olarak Buruk “Angelino’yu çok beğeniyorum. Transferini çok istedim. Çok değerli bir isim. Ofansif bek, defans anlamında daha geride. O yüzden Kazımcan Karataş’ın hız olarak önde gördüm. Biraz da temaslı oyunda daha iyi olacağını düşündüm. Bölüm bölüm bu temasları yaptım. Abdülkerim Bardakçı’yı da burada kullandık ama savunmada da iyi bir ikili var. Onları da bozmak istemedim. Abdülkerim sol bek oynamayı da sevmiyor. Oyunun başında kullanmayı da düşündük.” dedi. Davinson’u öven deneyimli teknik direktör “Davinson Sanchez’in Harry Kane’e karşı yüksek toplarda temaslı olmasını ve top almasını düşündük. Bunu kullanmasını istedim. Genel olarak iyi bir maç oynadı.” diye konuştu.

Galatasaray’da Davinson günün iyilerinden biriydi.

“3’lüye dönebilirdik”

Okan Buruk maç içi hamleleriyle ilgili olarak “Kaan Ayhan ile Lucas Torreira iyi oynadı. Orada birini düşünmedim. Kenar oyuncuları yoruldu, onları değiştirmeyi düşündüm. Oyun içinde 3’lüye dönebilirdik. Maç bittikten sonra bir sürü şey söyleyebiliriz. Fiziksel olarak Bayern Münih’in gerisinde kalmadık. Geçişte bize üstünlük sağladılar. Dünyanın en hızlı kanat oyuncuları Bayern Münih’te. Leroy Sane, Kingsley Coman dikine koşular yaptılar. İkinci gol bizim moralimizi bozdu. Buna üzüldüm, moralim bozuldu. Mental olarak maçı bir anda bıraktık. En büyük sıkıntımız buydu.” dedi.

Karşılaşmanın başarılı isimlerden Kaan Ayhan yaptığı değerlendirmede “Orta sahada oynamamla ilgili her maçtan sonra bu cevabı veriyorum, şunu demek istiyorum, hocamın verdiği görevi mümkün olduğu kadar yerine getirmek istiyorum. Bunu yerine getirmesem, hoca bu kadar kaliteli takımda bana şans vermez. Oynuyorsam, işler doğru gidiyor. Bu iyi sinyal. Galatasaray’ın hedefleri için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Büyük maç öncesi Taksim'de kavgaBüyük maç öncesi Taksim’de kavga

Dries Mertens “Galatasaray’ın kalitesini görüyorsunuz. Ama Bayern Münih’in de bir kalitesi var. Biz bu şekilde devam etmeliyiz. 4 puan yaptık, 3 puanı da alabilirdik. Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek istiyoruz. Kalan maçlarımıza bakacağız.” dedi.

Gösterdiği performansla maçın oyuncusu seçilen Kingsley Coman ise “Çok gergin ve zor maçtı. Kolay olmadı çünkü çok fazla baskı yarattılar, ancak ikinci yarıda daha fazla alan vardı ve bence bu yüzden ikinci yarı daha fazla gol attık.” Böyle ortamları seviyorum. Bunun gibi atmosferlerde çok fazla adrenalin var ve bu gece inanılmazdı. Maçın Oyuncusu ödülünü kazanmak harika ama bugün en önemli şey kazanmaktı.” dedi.

“Yavaş yavaş duymaya başladım”

Bayern adına 1 gol ve 1 asistle oynayan Harry Kane maçın ardından Galatasaray taraftarını övdü. Kane “Bu stada ilk defa geliyorum. İnanılmaz bir atmosfer, ses vardı. Sanırım maçtan sonra yavaş yavaş yeniden duymaya başladım. Ama tam emin değilim.” dedi.

Kane gecenin yıldızlarından biri oldu..

Tuchel: İlk yarıdaki beraberlik mutlu etti

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Bayern Münih teknik direktörü Thomas Tuchel “İlk yarıda beraberlik kesinlikle bizi Galatasaray’dan daha mutlu etti, orası kesin. Ama ikinci yarıya baktığınızda kazanmayı hak ettik. Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda kazanmak hiçbir zaman kolay değil. Bazen kazanmanın bir yolunu bulmalısınız.” dedi. Tuchel ayrıca Şampiyonlar Ligi gruplarındaki 37 maçlık yenilmezlik ve 16 maçlık galibiyet serisiyle ilgili “Bu maçların hepsine ben çıkmadım ama takım bununla gurur duyabilir. Bu inanılmaz bir galibiyet serisi. Her zaman kazanma açlığı göstermek etkileyici. Bu takımın teknik direktörü olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Musiala ise “Galatasaray’ın stadında harika bir atmosfer vardı, bu taraftarların önünde oynamaktan gerçekten keyif aldım. Bu maçı atmosfer nedeniyle uzun süre hatırlayacağım ve unutmayacağım.” diyerek atmosferi övdü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.