Gana taraftarı Yeşil Burun Adaları’na yenilen takıma saldırdı

Gana, Afrika Uluslar Kupası ilk grup maçında Yeşil Burun Adaları'na Ankaragücülü Garry Rodrigues'in son dakika golüyle 2-1 yenildi. Şok yenilginin ardından Gana taraftarı takımın bulunduğu oteli basıp futbolculara ve teknik heyete saldırdı.

Spor 16 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Yeşil Burun Adaları mağlubiyeti Gana taraftarını çileden çıkardı.

Afrika Uluslar Kupası’nda heyecan 13 Ocak akşamı itibariyle başladı. Fildişi Sahili’nde düzenlenen turnuvada B Grubu maçları birbirinden sürpriz sonuçlara sahne oldu. Mo Salah’ı kadrosunda bulunduran Mısır, Mozambik’ten puanı yıldız futbolcusunun penaltı golüyle kurtardı. Gana ise Fenerbahçeli Alexander Djiku’nun golüne rağmen şok yenilgiden kurtulamadı. Daha mütevazı bir takım olan Yeşil Burun Adaları ile karşılaşan Gana son dakikada Ankaragücü forması giyen 33 yaşındaki Garry Rodrigues’in golüne engel olamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Bir sonraki maçını Mısır’la oynayacak Gana’nın gruptan ikinci sırada çıkması bu zorlu karşılaşmada alacağı olumlu sonuca bağlı. Hal böyle olunca Gana taraftarı takıma büyük tepki gösterdi. Ancak tepki stadyum veya sosyal medyayla sınırlı kalmayınca işin rengi değişti. Ganalı taraftarlar takımın kaldığı oteli bastı. Öfkeli topluluk zamanında Brighton ve Notthingham Forest gibi takımları da çalıştıran teknik direktör Chris Hughton’a tepki gösterdi.

Tutuklama iddiası

Olay yerinde bulunan gazetecilerden Saddick Adams korku dolu anları “Abidjan’daki Ganalı taraftarlardan biri takımın otelinde teknik direktör Chris Hughton’a saldırdığı gerekçesiyle tutuklandı. Teknik direktörü kurtarmak için etrafta bulunan bazı Ganalı diplomatların müdahalesi gerekti. Kimliği açıklanmayan adam Fildişi Polisine teslim edildi” diye aktardı.

Bu iddialar Muftawu Nabila Abdulai tarafından yalanlandı ve Abdulai sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Bana taraftarın sinirli olduğu ve Chris Hughton’a küfür ettiği ve güvenliğin onu götürdüğü söylendi, ancak tutuklanmadı. Aslında teknik direktörle herhangi bir temas olmadı.”

Djiku Gana'yı kurtaramadı, Garry Rodrigues yıldızlaştıDjiku Gana’yı kurtaramadı, Garry Rodrigues yıldızlaştı

Hughton hayal kırıklığını vurguladı

Hughton büyük hayal kırıklığı yaratan maçın ardından “Sonuçtan dolayı inanılmaz derecede büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Maça önde başlamak için bir oyun planıyla çıktık. Sahaya sürülen takımın kesinlikle daha ofansif bir takım olduğunu düşündük. Niyetimiz de buydu. Yediğimiz gol bizi sarstı ama oyuna geri döndüğümüzü düşünüyorum. O aşamada devam edip maçı kazanabilirmişiz gibi görünüyordu. Aldığımız sonuçtan dolayı büyük hayal kırıklığına uğradık. Ben ve bu oyuncu grubu da Gana halkının bu maça, bu turnuvaya ve bizim bu maçtan beklentilerimize nasıl baktığını biliyoruz. Bu yenilgi bizi büyük bir hayal kırıklığına uğrattı” demişti.

Afrika Kupası’nda günün sonuçları:

C Grubu:

Senegal – Gambiya 3-0

Kamerun – Gine 1-1

D Grubu:

Cezayir – Angola 1-1

Galatasaray’da ‘Tenten’ devreye girdi ve…Galatasaray’da ‘Tenten’ devreye girdi ve…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.