Telekom’dan final geldi: Euroleague için ‘1’ kaldı

Türk Telekom, EuroCup yarı final karşılaşmasında konuk olduğu Prometey’i 76-74 mağlup etti ve finale yükseldi. Telekom, final maçında Gran Canaria’yı mağlup ederse gelecek sezon EuroLeague’de mücadele edecek.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Telekom heyecan dolu maçta EuroCup finaline çıktı.

Geçtiğimiz sezon Bursaspor, normal sezonu B Grubu yedincisi olarak tamamladı ve mucizevi bir biçimde tamamını deplasmanda oynadığı eleme maçlarını bir bir kazanarak finale kadar yürüdü. Bu sezon ise Türk Telekom, destansı yürüyüşüne normal sezon itibarıyla başladı. B Grubu’nu ikinci bitiren temsilcimiz önce Germani Brescia ve ardından Ratiopharm Ulm’u eleyerek yarı finale kadar geldi. Yarı finale kadar iç saha maçlarıyla gelen temsilcimiz, bu aşamada Ukrayna’nın Prometey takımına konuk oldu. Prometey, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle  maçlarını  Letonya’da oynuyor. Telekom bu yüzden Arena Riga’da finale çıkmak için sahaya çıktı.

İlk raunt Olympiakos'un... Fenerbahçe üçlükleri durduramadı                  İlk raunt Olympiakos’un… Fenerbahçe üçlükleri durduramadı                  

Ev sahibi ekip maça üç sayı çizgisinin gerisinden isabetlerle başladı. Çek uzun Ondrej Balvin’in asistleri ve Gian Clavell’in basketleri farkı yarattı. İlk çeyrek 25-16 sona erdi. Ancak ikinci çeyrek savunma sertliğimiz arttı. Maçın ilk 9 dakikasında hiç faul yapmayan Telekom, ikinci çeyrekte daha farklı bir görüntü çizdi. Çeyreğin ilk 6 dakika 20 saniyesinde yalnızca 3 sayı yiyen temsilcimiz bu süreçte skor dengesini yakaladı ve hatta öne geçti. Devre 41-38 Telekom’un lehine sonuçlandı.

İkinci yarının başında oyun dengeli geçti. İki takım da ilk iki çeyreğin aksine uzun soluklu seriler yakalayamadı. Telekom’da Axel Bouteille ve Jerian Grant skoru sürükledi. Son çeyreğe Telekom 61-56 önde girdi.

Jerian Grant maçı 19 sayıyla tamamladı ve galibiyette önemli rol oynadı.

Son anlara kadar skor avantajını koruyan Telekom, orta mesafe şutlarıyla etkili olan Tony Taylor’ın üst üste top kayıpları yapmasıyla  üstünlüğünü kaptırdı. Prometey, son dakika içinde DJ Stephens’ın üçlüğüyle 74-73 öne geçti. Ancak bir sonraki hücumda sahneye yine Tony Taylor çıktı. Taylor, orta mesafeden bir basket daha buldu. Son pozisyonda DJ Stephens’ın şutunu bloklayan Erkan Yılmaz maça noktayı koydu. Prometey, 13 maç sonra ilk yenilgisini aldı ve Türk Telekom EuroCup’ta finale kalma başarısı gösterdi.

Temsilcimizde Jerian Grant 19 sayı ve 6 asistle oynadı. Axel Bouteille 16 sayı ve 8 ribaund kaydederken Tyrique Jones 11 sayı, 14 ribaund kaydetti. Tony Taylor da maçı 15 sayıyla tamamladı. Prometey’de Clavell’in 19 ve Balvin’in 14 sayısı yeterli olmadı.

Finalin adı Gran Canaria – Türk Telekom

Diğer yarı final mücadelesinde Gran Canaria ve Joventud Badalona, Gran Canaria ev sahipliğinde karşı karşıya geldiler. Büyük heyecana sahne olan ve son topa kadar giden maçta gülen taraf Gran Canaria oldu. Canaria, Andrew Albicy’nin 17 sayıyla etkili olduğu karşılaşmayı 89-86 kazandı ve Türk Telekom’un rakibi oldu.

Gran Canaria, Jaka Lakovic önderliğinde finale çıktı.

Türk Telekom, normal sezonu B Grubu’nda Gran Canaria’nın ardından ikinci sırada bitirmişti. Canaria, temsilcimizi normal sezonda oynadıkları iki maçta da mağlup etmişti. İspanya’daki maç 89-79, Ankara’daki maç ise 88-81 sonuçlanmıştı. Final maçı 3 Mayıs’ta Gran Canaria’nın ev sahipliğinde oynanacak. İspanyol ekip, bu sezon EuroCup’ta sahasında oynadığı 12 maçı da kaybetmeden finale çıktı.

Telekom tarihte ilk kez Avrupa kupasında finale çıktı

Türk Telekom tarihinde ilk kez EuroCup finaline yükseldi. Temsilcimiz, EuroCup’ta final oynama başarısı gösteren dördüncü Türk takımı oldu. Daha önce 2015-16 sezonunda Galatasaray ve 2017-18 sezonunda Darüşşafaka kupada zafere uzanmışlardı. Geçtiğimiz sezon ise Bursaspor, finalde Virtus Bologna’ya kaybetmişti. Eğer Telekom, final maçında Gran Canaria’yı mağlup etmeyi başarırsa gelecek sezon EuroLeague’de mücadele etme hakkı elde edecek.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendiFenerbahçe’nin şampiyonluk karesinde bir Beşiktaşlı! Yasak böyle çiğnendi

Erdem Can: Depremde hayatını kaybedenler anısına

Türk Telekom’un sezon başından beri göz dolduran bir oyun oynamasını ve hem ligde hem Avrupa’da ses getirmesini sağlayan yegane faktörlerden biri olan koç Erdem Can, galibiyet sonrası şunları söyledi: “Bu galibiyeti depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza, onların anısına armağan ediyorum. Her şeyi oyuncularım yaptı, onları çok seviyorum.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.