Gedson’un rekor gecesinde Beşiktaş 11 yıllık hasreti bitirdi

Beşiktaş Süper Lig dördüncü hafta maçında sahasında Sivasspor'u 2-0 yendi. Gedson Fernandes maça nokta koyan golü atarken kariyer rekorunu kırdı, Kara Kartal 11 yıl sonra lige üçte üçle girdi.

Spor 2 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş ve Gedson'dan olağanüstü başlangıç.

Beşiktaş için kayıp olarak adlandırılan sezon kupayla bitti. 2023-24 sezonunun Türkiye Kupası şampiyonu ekip Aralık 2023’te başa gelen yönetimiyle beraber 2023 yazı aksine transferde hata yapmak istemiyordu. Takımdaki potansiyelli isimler korunurken yanlarına tecrübeli ve bir o kadar kaliteli eklemeler yapıldı.

Hani bir laf vardır, futbol kaliteli oyuncularla oynanır diye. İşte o lafı kanıtlar nitelikte yeni transferler etki etti Beşiktaş’a. Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst önderliğinde yola çıkan takım Ciro Immobile, Rafa Silva, Gabriel Paulista gibi isimlerin eklendiği kadroyla Galatasaray’ı 5-0 yenerek Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Ancak bu sadece başlangıçtı. Söz konusu iyi oyuncuların takıma etkilerinden biri de geçen sezonlarda vasat veya vasat altı kalan isimlerin sahada daha iyi görünmesini sağlamaktı.

O özel isimlerden biri büyük yatırım yapılan, Galatasaray’la transferi konusunda ciddi savaş verilen Gedson Fernandes’ti. Süper Kupa’da asist yaparak takımına katkı sağlayan oyuncu bunun dışında orta sahada Galatasaray’a büyük üstünlük kurulmasında başroldeydi. Geçmişte ceza alanı koşuları yapıp pozisyona girme konusunda atıl kalan oyuncu bilhassa Rafa Silva ve hareketli 9 Ciro Immobile gibi oyuncuların varlığıyla kendini pozisyon bulabileceği alanlara demarke etmeye başladı. Bunun en önemli örnekleri Lugano eşleşmesinde görüldü. Gedson bu eşleşmede üç gol birden atarak takımının toplamda 8-4’lük eşleşme skoruyla turlamasında önemli rol oynadı.

Portekizli orta saha artık yalnızca dinamizmi, pres gücü, dribling kabiliyetiyle değil rakip ceza alanı çevresindeki topsuz hareketliliğiyle de tehdit oluşturdu. Kara Kartal’ın lig macerasına döndüğü dördüncü hafta karşılaşmasında da bu etki görüldü. Sivasspor 88. dakikada savunmacı Samba Kamara’nın hatasıyla Beşiktaş’ın ikinci golüne davetiye çıkardı. Ancak Gedson pozisyonu iyi süzüp takip etmemiş olsa tehlike büyümeyebilirdi. Oysa Gedson topu kazandı, aşırtma vuruşu adeta bir golcü vuruşuydu. Ali Şaşal Vural’ın bakışları arasında ağlara giden top siyah-beyazlıların galibiyetini perçinledi. Bu sezonki altıncı resmi maçında dördüncü golünü Sivasspor filelerine gönderen Gedson Fernandes Opta verilerine göre şimdiden kariyerinin tek sezondaki en yüksek sayısına ulaştı.

Beşiktaş Gedson kariyer rekorunu henüz altıncı maçında kırdığı bu müsabakayla 11 yıllık hasreti de dindirdi. Siyah-beyazlı takım 2013-14 sezonundan sonra ilk kez bir lig macerasına üçte üçle başlamayı başardı. Beşiktaş’ın başında çıktığı üç Süper Lig maçını da kazanan Giovanni van Bronckhorst teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bir takımda görev yaptığı ilk üç karşılaşmadan galip ayrıldı. İstanbul kariyerine hem kupayla başlayan hem de yıldız oyunculara dokunuşlarıyla onların verimini artıran Hollandalı şimdiden taraftarın gözüne girmiş görünüyor. Ancak asıl önemlisi bunca zamandır taraftarın gözüne girmekte zorlanmış olan Gedson Fernandes sezona kariyer rekoruyla başlıyor.

Kartal kusursuz uçuyor: Son kurban SivassporKartal kusursuz uçuyor: Son kurban Sivasspor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.