Gençlerbirliği, ‘Bodrum’dan ışığı gördü

TFF 1. Lig'de küme düşmeme mücadelesi veren Gençlerbirliği, uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Bodrumspor'u 2-1 yenerek rakipleriyle arasındaki puan farkını azalttı.

Spor 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gençlerbirliği, kümede kalma yolunda son derece kritik bir 3 puan aldı.

Gençlerbirliği, geçen hafta Rizespor’a yenilirken küme düşme bölgesindeki rakipleri Erzurumspor, Altay ve Altınordu puan kazanmayı başardı. Bu da başkent ekibinin kendi sahasında yapacağı Bodrumspor maçını çok daha kritik hale getirdi. Üstelik Ege takımı 6 haftadır kaybetmiyordu.

Tanrı’nın ayağı!Tanrı’nın ayağı!

İlk yarıda iki takım pozisyona girmekte güçlük çekti ve devreye 0-0 gidildi. İkinci yarıya Gençlerbirliği golle başladı. 52’nci dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Kaleci Sousa’nın çeldiği topu iyi takip eden Doukara topu altı pasa doğru çevirdi. Muhammed, takımını 1-0 öne geçirdi. Her şey Gençlerbirliği’nin istediği gibi gidiyor derken işler bir anda terse döndü. 57. dakikada VAR müdahale ederek topun Alperen’in ceza alanında eline çarptığını hakem Suat Arslanboğa’ya bildirdi. Kazanılan penaltıyı 60’da Hakan Özmert gole çevirdi ve skora denge getirdi.

'Winner' ceketli teknik direktör: Pep Guardiola‘Winner’ ceketli teknik direktör: Pep Guardiola

Gençlerbirliği 62. dakikada bir şok daha yaşadı. Kaleci Philipp, uzun gelen topta ceza alanı dışında elini kullanınca kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 10 kişi kalan Gençlerbirliği, 66 .dakikada Kaan’ın güzel pasında Doukara’nın golüyle tekrar öne geçti. Play-off mücadelesi veren Bodrumspor bu dakikadan sonra baskısını attırdı. 90+13’te Erdem Çetinkaya yaptığı hareket sonrası ikinci sarıdan kırmızı gördü ve Bodrumspor’da 10 kişi kaldı. Maçı 2-1 kazanan Gençlerbirliği, anını 31’e çıkardı ve Altay, Altınordu ve Erzurumspor’la farkı 2’ye indirdi. Bodrumspor ise 55 puanla 6. sırada.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.