Özel top… Özel kupa… Kazanan Ankaragücü

56. TSYD Ankara Kupası'nı Gençlerbirliği'ni 2-0 yenen Ankaragücü kazandı. Karşılaşmanın başlama vuruşu , Burdur'da kadınların diktiği el yapımı futbol topuyla yapıldı.

Spor 19 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ankaragücü 18. kez kupayı kazanarak, Gençlerbirliği'ni yakaladı.

Süper Lig ekibi Ankaragücü, 56. TSYD Ankara Kupası’nda 1. Lig temsilcisi Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek kupayı 18. kez müzesine götürdü. Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada goller ilk yarıda geldi. Maça hızlı başlayan sarı-lacivertliler, 16’da Atakan Çankaya ve 24’te Efkan Bekiroğlu’nun golleriyle soyunma odasına 2-0 önde gitti. İkinci yarıda iki takım da girdiği fırsatları değerlendiremedi ve MKE Ankaragücü maçı 2-0 kazanarak TSYD Ankara Kupası’nın sahibi oldu.

En değerli oyuncu Atakan Çankaya seçildi

Maçın en değerli oyuncusu (MVP) basın mensuplarının oyları belirledi. Ankaragücü’nün ilk golünü atan Atakan Çankaya ödülü kazandı. Ankaragücü, maç sonu düzenlenen törenle 18. kez kazandığı TSYD Ankara Kupası’nı aldı. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle, Gençlerbirliği’yle TSYD Ankara Kupası sayısını da eşitledi.

Acun Ilıcalı adaya götürmek istediği futbolcuları açıkladıAcun Ilıcalı adaya götürmek istediği futbolcuları açıkladı

Başlama vuruşu özel topla yapıldı

TSYD Ankara Kupası’nın başlama vuruşu, Burdur’da kadınların diktiği el yapımı futbol topuyla yapıldı.Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) iş birliğiyle toplar, ‘El Dikimi Top Üretim Kursu’ projesi kapsamında kadınlar tarafından FIFA standartlarında üretiliyor. Türkiye’nin en fazla oynanan özel futbol turnuvasının başlama vuruşu da bu özel topla gerçekleştirildi.

Dünya'yı kaldıran 'Cep Herkülü' unutulmadıDünya’yı kaldıran ‘Cep Herkülü’ unutulmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.