Gençlerin basketbol bayramı: Anadolu Efes ve Fenerbahçe şampiyon

Basketbol Gençler Ligi'nde final heyecanı yaşandı. Kızlarda Fenerbahçe, Emlak Konut'u geçerek üst üste ikinci kez zafere uzanırken erkeklerde Anadolu Efes, Beşiktaş'ı mağlup edip mutlu sona uzandı.

Spor 19 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Basketbol Gençler Ligi'nde şampiyonlar belli oldu.

19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı Sinan Erdem’de basketbol şölenine sahne oldu. Basketbol Gençler Ligi final karşılaşmaları oynandı.

Kızlarda Fenerbahçe ve Emlak Konut karşı karşıya geldi. Maç boyu iyi savunma yapan Fenerbahçe sahadan 65-50 galip ayrılarak iki sene üst üste şampiyonluk sevinci yaşadı. Fenerbahçe’de Sudenur 21 sayı atarken Zeynep Naz 14 sayı kaydetti. Fenerbahçe’nin yıldızı Sudenur Akarpa 21 sayı, 4 asist, 8 ribaund ve 26 verimlilik puanıyla final maçının en değerli oyuncusu oldu.

Erkekler finalinde ise geçen sezonun şampiyonu Anadolu Efes, Beşiktaş’ı 93-80 yendi. Maça 16-0’lık seriyle başladıktan sonra rakibinin yaklaşmasına hiç müsaade etmeyen Efes zafere 13 sayılık farkla gitti. Maçın fark yaratan oyuncusu 32 sayı, 11 asist, 4 ribaunt ve 35 verimlilik puanı elde eden Emre Melih Tunca oldu. Emre Melih en değerli oyuncu ödülünün de sahibi oldu. Anadolu Efes’te de Mehmet Efe 18, Kaan Onat 15 sayı üretti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.