Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Beşiktaş’a dava

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2017’den 2023 yılına kadarki altı futbol sezonunda stadyumunun reklam ve sponsorluk gelirlerinden yüzde 25 pay alacağının kendisine ödenmesi için Beşiktaş’a 500 bin liralık alacak davası açtı.

Spor 19 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'a bakanlıktan bir dava daha.

Beşiktaş’ta Hasan Arat yönetimi başa geldiğinden bu yana eski yönetimlerin çeşitli tazminat davalarıyla alakalı haberler ortaya çıktı. Bu haberler futbolculara ve menajerlere ödenmeyen maaşlarla ilgili olduğu kadar bazı kurumlara ödenmeyen borçlarla da ilgiliydi.

Son olarak Spor Arena’nın haberine göre Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün bir iştiraki olan Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ, herhangi bir sözleşme olmamasına rağmen stadının ismini Vodafone Arena olarak kullandı. Bakanlık anlaşma yaptığı kulüple anonim şirket arasındaki bağın aşikar olduğunu öne sürerek yapılan anlaşma gereği sponsorluk gelirinden yüzde 25 payı istedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Şubat 2014’te Beşiktaş’ın stadında 2022-23 futbol sezonunda oynatılan maçlarda bilet ve loca gelirlerinden yüzde 7 pay alacağının kendisine ödenmesi için siyah beyazlılara 776 bin 294 lira 69 kuruşluk alacak davası açmıştı.

Beşiktaş'ın dengesi bozuldu! Penaltıya 'çift vuruş' olunca beraberlik kaçtıBeşiktaş’ın dengesi bozuldu! Penaltıya ‘çift vuruş’ olunca beraberlik kaçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.