Gerrard devre arasında transfer istiyor

Suudi Arabistan Pro Lig ekiplerinden El Ettifaq'ı çalıştıran İngiliz antrenör Steven Gerrard takımın hem devre arası hem de gelecek yaz transfer döneminde aktif olması gerektiğini belirtti.

Spor 27 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Gerrard için başarının formülü transfer.

Suudi Arabistan Pro Lig takımları geçen yaz yaptıkları atılımla büyük ses getirdi. Avrupa futbolunun önde gelen birçok yıldızını kadrosuna katan ligde teknik direktör tercihleri de fazlasıyla konuşuldu. El Ettifaq takımın başına Liverpool ve İngiliz futbolunun efsane ismi Steven Gerrard’ı getirdi.

Gerrard yönetimindeki takım ligin ilk 18 haftalık kısmında istikrarsız bir performans gösterdi. Ekip altı galibiyet, altı beraberlik ve altı mağlubiyetle 24 puan topladı. Ittifak 18 hafta sonunda dokuzuncu sırada yer alıyor. Jorge Jesus’un çalıştırdığı lider El Hilal’in 16 galibiyet ve iki beraberlikle 50 puanı var. İkinci sıradaysa Cristiano Ronaldo’nun formasını terlettiği 43 puanlı El Nassr yer alıyor.

Cristiano Ronaldo yazılır... Tarih yazıcı okunur!Cristiano Ronaldo yazılır… Tarih yazıcı okunur!

Gerrard bu gibi takımlarla mücadele etmenin yolunun kadroyu güçlendirmekten geçtiği düşüncesinde. İngiliz “Bu dönemde ve yaz döneminde ciddi olduğumuzu ve şu anda bulunduğumuz yerde değil ligin zirvesinde rekabetçi olmak istediğimizi göstermeliyiz” dedi.

El Ettifaq geçen transfer döneminde ligin hareketli ekiplerinden biri olmuştu. Eski Liverpool oyuncuları Jordan Henderson ve Georginio Wijnaldum bu takımın yolunu tutmuştu. Öte yandan Everton’dan Demarai Gray ve Lyon’dan Moussa Dembele de El Ettifaq forması giyiyor.

Jesus: İsmail adına çok mutluyumJesus: İsmail adına çok mutluyum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.