Gianni Infantino zaferini ilan etti: Soruşturma sona erdi

FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla açılan soruşturma sonuçlandı. Dava açılmasına gerek görülmeyen "Bu benim için, yeni FIFA için ve adalet adına tam ve açık bir zaferdir" dedi.

Spor 28 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
FIFA Başkanı Infantino hakkındaki soruşturma 3 yıldır sürüyordu.

2015’te başlatılan FIFA’daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının başında dönemin İsviçre Başsavcısı Michael Lauber bulunuyordu. Infantino, hakkındaki yolsuzluk iddiaları yüzünden istifa etmek zorunda kalan Sepp Blatter’in yerine 2016’da FIFA Başkanı seçildi. 2020 yılında Lauber’in masrafları FIFA tarafından karşılanan özel uçakla Surinam’dan Cenevre’ye gittiği belirlendi. Lauber görevinden istifa ederken FIFA Başkanı Infantino’ya rüşvet ve yolsuzluktan soruşturma açıldı.

Açılan soruşturma 3 yıl sonra bitirildi. FIFA’dan yapılan açıklamaya göre İsviçre savcıları, Gianni Infantino’nun suçsuz olduğuna hükmetti. Açıklamada, “Infantino, FIFA’yı soruşturan İsviçre savcılarıyla ilişkilerinde her zaman kesinlikle doğru ve hukuka uygun hareket etmiştir” denildi. Infantino da “Bu benim için, yeni FIFA için ve adalet adına tam ve açık bir zaferdir” diye konuştu.

Hem Fenerbahçe hem Türkiye kazandıHem Fenerbahçe hem Türkiye kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.