Gianni Infantino’dan ırkçılığa karşı ‘hükmen yenilgi’ önerisi

FIFA Başkanı Gianni Infantino, taraftarları ırkçılık yaparak maçın tamamlanamamasına neden olan takıma "hükmen mağlubiyet cezası" verilmesi çağrısında bulundu.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Gianni Infantino'dan ırkçılık karşısında yeni öneri.

Irkçılık dünya futbolunun yıllardır önemli gündem maddelerinden biri. Geçen sezon Vinicius Jr’ın başına gelenler ortada. Son olarak Udinese-Milan maçında Milan kalecisi Mike Maignan uğradığı ırkçı saldırı sonrası sahayı terk etmiş daha sonra takım arkadaşlarının da katıldığı bu eylem 10 dakika sürmüştü. Maç daha sonra devam etmiş olsa da Maignan’ın yaşadıkları gündem oldu.

Bu olayın üstüne FIFA Başkanı Gianni Infantino da FIFA’nın sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak konuya dikkat çekti. Irkçılık yapanlara dünya çapında stadyum yasağı ve cezai yaptırım uygulamasının zorunluluk olduğunu kaydeden Infantino, “Üç aşamalı sürecin yanı sıra (maç durdurulması, maçın yeniden durdurulması, maçın yarıda kalması) taraftarları ırkçılık yaparak maçın yarıda kalmasına neden olan takıma otomatik olarak hükmen mağlubiyet cezası verilmeli.” değerlendirmesinde bulundu.

Irkçılığa karşı daha sert önlemlerin alınmasını isteyen Infantino, “Cumartesi günü Udine ve Sheffield’de meydana gelen olaylar, tamamen iğrenç ve kesinlikle kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Maignan'ın yaşadığı ilk değil... İşte İtalyan futbolundaki ırkçılık vakalarıMaignan’ın yaşadığı ilk değil… İşte İtalyan futbolundaki ırkçılık vakaları

Serie A ırkçılıkla sarsıldı, Milan son saniyede kazandıSerie A ırkçılıkla sarsıldı, Milan son saniyede kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.