Giovanni van Bronckhorst’un yeni Beşiktaş’ı Samsun seferinde

Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek sezona flaş bir giriş yapan Beşiktaş Süper Lig'de yeni sezonu Samsunspor deplasmanında açacak. 21:45'te başlayacak müsabakada Ali Şansalan düdük çalacak

Spor 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beşiktaş açılış için Samsun deplasmanında.

Beşiktaş Süper Lig’de 2024-2025 sezonuna Samsunspor deplasmanında başlayacak. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’ndaki karşılaşmanın başlama düdüğü saat 21.45’te çalacak. Müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Yeni sezon öncesi ilk resmi maçında Galatasaray’ı 5-0 yenerek Süper Kupa’nın sahibi olan siyah-beyazlı ekip, yenilenen kadrosu ve yeni teknik ekibiyle lig şampiyonluğuna ulaşabilmek için mücadele verecek.

Beş yeni transfer Süper Lig’e merhaba diyecek

Bir önceki sezon kadrodaki bazı oyunculardan istenilen verimi alamayan ve tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan siyah-beyazlı ekibe şampiyonluk yarışında önemli oyuncular destek sağlayacak. Savunmaya Brezilyalı tecrübeli stoper Gabriel Paulista’yla takviye eden siyah-beyazlı ekip, orta sahada ise Rafa Silva’yla etkili olmaya çalışacak. Altın ayakkabılı İtalyan forvet Ciro Immobile’yle hücum hattını güçlendiren Beşiktaş’ta görev almaları halinde Can Keleş ve Emirhan Topçu da ilk kez siyah-beyazlı formayı Samsun’da giyecek.

Van Bronckhorst’un ilk Süper Lig sınavı

Samsun’daki mücadele Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst için de bir ilk olacak. Teknik direktörlük kariyerindeki yedinci kupasını Beşiktaş’ta Süper Kupa’yı kazanarak elde eden Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, yeni kariyerinin ilk lig maçına Samsun’da çıkacak.

İki takım arasındaki 63’üncü randevu

Beşiktaş ile Samsunspor yapacakları maçla Süper Lig’de 63’üncü kez karşı karşıya gelecek. Samsunspor’un lige ilk kez yükseldiği 1969-1970 sezonundan bu yana yapılan 62 müsabakanın 34’ünü Beşiktaş, 11’ini Karadeniz temsilcisi kazandı, 17 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda siyah-beyazlı ekip 100 kez fileleri havalandırdı, Samsunspor ise 59 gol kaydetti. Geride kalan sezonun ilk yarısında Samsun’da oynanan maçı Beşiktaş 2-1 kazandı. İkinci devrede İstanbul’da yapılan müsabaka ise 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Hasan Arat: Hedefimiz ipi göğüslemek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat maç öncesi açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ta sıkıntılı bir dönemde göreve geldiklerini ve büyük sorunlarla karşılaştıklarını belirten Arat, “Fakat tüm sorunları yaşamamıza, çok sıkıntılı bir sezon geçirmemize rağmen iki kupa kazanmamız, Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmemiz, bunlar güzel şeyler” dedi.

Hasan Arat, kadrolarındaki eksiklikleri tamamlamaya çalıştıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biliyorsunuz 14 yabancı hakkımız var ve bir mavi kart. Mavi kartlı sporcumuz zaten var. Bahtiyar, Kazak. 14 sporcuya düşmemiz için bizden epeyce bir oyuncunun gitmesi gerekiyor. Şu anda ana mücadelemiz gitmesi gereken oyuncuların kontratlarını ayarlamak, onlara kulüp bulmak veya kendilerine bunu açık açık söylemek oldu. Lisans çıkartabilecek hale geldiğimiz anda hemen üçe yakın takviye planımız var. O takviyelerimiz hemen hemen hazır sayılır. Gidecek ve gelecek oyuncuların durumu aynı anda olacak diyebilirim. İsimler aşağı yukarı belli. Yani hocamız ve tüm heyetimiz bunu belirledi. Alternatifli hazırlıklarımız var.”

Arat yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunun altını çizerek, “Bizim hedefimiz ipi göğüslemek ve bunu Beşiktaş’a yakışır yapmak istiyoruz. Herkese örnek olmak istiyoruz. Ben Beşiktaş’ın bu sene bu hedefe doğru gideceğine inanıyorum. Karşımızdaki rakiplerimizin hangi ölçüde oldukları bizim için kıymetli olabilir ama önemli olan bizim ne yapacağımızdır.” dedi.

 

Plaj voleybolunda kavgayı 'Imagine' durdurduPlaj voleybolunda kavgayı ‘Imagine’ durdurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.