Godin huzur içinde emekli olamadı, taraftarlar olay çıkardı

Geçtiğimiz pazar gecesi oynanan Velez Sarsfield – Huracan maçıyla son karşılaşmasına çıkan ve futbol sahalarına veda eden Diego Godin'in jübilesinde sahaya giren taraftarlar maçın önüne geçti.

Spor 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Godin'in jübilesinde ortalık karıştı.

Uruguaylı savunmacı Diego Godin’in futbol kariyerindeki son maç, takımı Velez için bir kabusa dönüştü. Velez’in sahasında Huracan’la oynadığı maç konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi. Arjantinli taraftarlardan bazıları sahaya inerek oyunculara saldırmaya kalktı.

Maçın ardından saatler sonra Villa Olimpica Stadı’ndaki kampa dönen futbolcular kendi taraftarları tarafından yeniden saldırıya uğradılar. Korku dolu anları forvet Gianluca Prestianni ESPN’e şöyle anlattı: “Arabalarımızı alıp eve dönmek için stada döndük. Barra Brava (takımın holigan taraftar grubu) üyesi 5-6 araç üzerimize gelmeye başladı. Suratıma iki tokat attılar ve bu sırada ceketimden çekiyorlardı. Çok korkmuştum. Takım arkadaşlarım da takip edilme riskine karşı eve gitmek istemiyorlardı. Hatta birine ‘Arabadan çık bacaklarına sıkacağız’ diye tehditler savurdular.”

Lincoln Henrique ve eşi Adriana Müller, ırkçı söylemlere karşı dava açtıLincoln Henrique ve eşi Adriana Müller, ırkçı söylemlere karşı dava açtı

Söz konusu tehditlere maruz kalan isim Boca Juniors’un eski savunmacı Leonardo Jara’ydı. Jara dışında Santiago Castro ve Francisco Ortega gibi oyuncular da protestolardan nasiplerini aldılar. Kulüp oyuncuların başına gelenleri kınadığını belirten bir açıklama yayınladı. Futbolcular polise şikayetçi olmadılar ancak güvenlik önlemleri alınana dek tesislere dönmeyi reddettiler.

Velez, 27 maçta aldığı 5 galibiyetle 28 takım arasında 25. sırayı alabildi. 37 yaşındaki Uruguaylı Godin kariyerinin son sezonunu Velez’le geçirdi ve emekliye ayrıldı.

Süper Lig'in gol kralı Enner, Brezilya'da zorlanıyorSüper Lig’in gol kralı Enner, Brezilya’da zorlanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.