Golbolda üst üste üçüncü altın madalya geldi: Paralimpik sporcular tarihi bir başarı elde etti

Paris'te düzenlenen 2024 Paralimpik Oyunları'nda Golbol Kadın Milli Takımı üst üste üçüncü kez şampiyon oldu. Birçok madalyanın geldiği günde milli sporcular Türkiye'nin madalya rekorunu da kırdı.

Spor 5 Eylül 2024
Golbolda milliler altını yine kimselere kaptırmadı.

2024 Paralimpik Oyunları’na son iki organizasyonun şampiyonu unvanıyla katılan Türkiye Golbol Kadın Milli Takımı final maçında İsrail’le karşılaştı. South Paris Arena’da oynanan maçta İlk yarıyı 7-2 önde tamamlayan Türkiye, maçı da 8-3 alarak altın madalyanın sahibi oldu. Rio 2016, Tokyo 2020’den sonra Paris 2024’te de altın madalya kazanan görme engelli milli sporcular, Türk spor tarihine geçti. Golbol Kadın Milli Takımı, Türkiye adına paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan ekip oldu.

Milli takıma altın madalyayı getiren başantrenör Gültekin Karasu yönetimindeki kadroda Sevda Altunoluk, Fatma Gül Güler, Reyhan Yılmaz, Şeydanur Kaplan, Sevtap Altunoluk ve Berfin Altın yer aldı.

Türkiye oyunlarda perşembe gününü golbol harici birçok branşta da madalyalar kazanarak geçirdi.  Para judoda kadınlar 48 kilo J1 kategorisinde Ecem Taşın Çavdar, kadınlar 48 kilo J2 kategorisinde ise Cahide Eke bronz madalya elde etti.

Para halterde milli sporcu Besra Duman kadınlar 55 kiloda gümüş madalya kazandı. Para okçulukta klasik yay karışık takımda ise Türkiye finalde İtalya’ya 6-2 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Para masa tenisinde de kadınlar S7 sınıfında yarışan Kübra Korkut finalde karşılaştığı son üç paralimpik oyunların şampiyonu Kelly Van Zon’a karşı 2-0 öne geçtiği maçta 3-2 yenik ayrıldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda para masa tenisinde kadınlar S7 sınıfında milli sporcu Kübra Korkut, gümüş madalya kazandı.

20 madalyaya ulaşılarak rekor kırıldı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye perşembe gününü bir altın, üç gümüş ve üç bronz madalyayla tamamladı. Tokyo 2020’deki 15 madalyayı Paris’te oyunların bitmesine üç gün kala geride bırakan millilerin toplamda 3 üç altın, 10 gümüş ve yedi bronz olmak üzere 20 madalyası bulunuyor. Şimdiden tarihi rekora imza atan milliler en fazla madalya kazanan 15’inci ülke olurke genel madalya sıralamasında ise 25’inci sırada bulunuyor.

A Milli Takım'ın Uluslar Ligi açılışında rakip GallerA Milli Takım’ın Uluslar Ligi açılışında rakip Galler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.