Golfteki dev birleşme ABD Senatosu’na taşınıyor

ABD Senatosu, PGA Tour ile LIV Golf’ün birleşme kararının araştırılması ve detayların öğrenilmesi adına 11 Temmuz tarihinde bir oturum gerçekleştirecek.

Spor 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Golfteki tarihi ve tartışma yaratan birleşme, Amerikan Senatosu'nda irdelenecek.

İki büyük golf organizasyonu PGA Tour ile LIV Golf’ün birleşmesi senatoya taşınıyor. ABD Senatosu, Suudi Arabistan destekli kurulan LIV ile birleşen PGA’in bu kararına ilişkin detayları öğrenmek için 11 Temmuz’da oturum düzenleyecek.

Söz konusu karar ABD Senatosu Soruşturmalarla İlgili Daimi Alt Komitesi Başkanı Richard Blumenthal tarafından PGA Tour yetkilisi Jay Monahan’a bildirildi. Blumenthal söz konusu oturumda Suudi Arabistan Yatırım Fonu PIF’in yatırımıyla oluşturulan LIV Golf’ün geleceği ve birleşme kararı sonrası yabancı bir hükümet kaynaklı oluşumun Amerikan kültür kurumlarına yaptığı yatırımla ilgili risklerle ABD golü üzerindeki etkilerinin ele alınacağını belirtti.

Suudilerin ortak gelmesi golf dünyasını gerdiSuudilerin ortak gelmesi golf dünyasını gerdi

Oturumda Monahan’a anlaşmayla ilgili detaylı bilgi verilecek. Öte yandan oturuma milletvekillerinin sorularını yanıtlamak üzere PIF Yöneticisi Yasir el-Rumayyan ve LIV GOF Üst Yöneticisi Greg Norman’ın da davet edildi.

ABD merkezli golf organizasyonu PGA Tour ve 2021 senesinde Muhammed bin Selman tarafından finanse edildiği belirtilen LIV Golf organizasyonları 6 Haziran’da birleşmişlerdi. Söz konusu birleşme fazlasıyla tartışma yaratmıştı. 2021’de kurulan LIV Golf bünyesine katılan golfçüler Amerika’da tepki görmüş, Monahan uzun süre LIV Golf karşıtı açıklamalarda bulunmuştu.

Şok gelişme: Suudi Arabistan golf sahasına resmen daldıŞok gelişme: Suudi Arabistan golf sahasına resmen daldı

Ancak iki kuruluş birleşmiş ve adı belli olmayan bir şirket altında faaliyetlerini sürdürme kararı almıştı. Bu birleşmenin ardından iki kuruluş arasında açılan “tekelleşme iddiaları ve haksız muamele” davalar düşecekti. Karar bazı sporcular ve yorumcularla beraber ABD’li birçok milletvekili de tepki gösterdi. Adalet Bakanlığı da söz konusu birleşmeyi ticaret engelleri ve piyasa rekabetini yönetmek için uygulanan “antitröst” yasalarının ihlali kapsamındaki endişeleri nedeniyle soruşturma kararı almıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.