Göztepe evinden uzak kalacak

TFF 1. Lig'in iddialı olması beklenen ekiplerinden Göztepe, sezonu pazar günü 21.45'te Sakaryaspor'a karşı açacak. İzmir ekibi ev sahibi olduğu maçı Gürsel Aksel Stadı'nın zeminindeki bakım çalışmaları dolayısıyla Akhisar'da oynayacak.

Spor 9 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Göztepe stadyumundan bir süre uzak kalacak.

TFF 1. Lig’de heyecan tıpkı Süper Lig’de olduğu gibi bu hafta sonu başlayacak. Büyük heyecanın sonunda 3 takım Süper Lig yolunu tutacak. Bu uzun maratonda iddialı olması beklenen ekiplerden biri de İzmir’in dişli takımı Göztepe. Göz-Göz her ne kadar iddialı olarak başlasa da evinden yoksun olacak.

Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın zeminindeki bakım, 6 Şubat depremleri sonrası takvimi sarkan lig, ayrıca 11 Haziran tarihinde oynanan Türkiye Kupası finali nedeniyle gecikti. 15 Temmuz tarihinde kardeş takım Southampton’la oynanması planlanan hazırlık maçı Bornova Stadı’nda oynadı. Gürsel Aksel’de 18 Temmuz tarihinde bir üniversitenin mezuniyet töreninin gerçekleştirilmesi taraftarın tepkisini çekti. Hala çalışmaların sürdüğü stadyumda zemininin hazır hale gelmesinin sonraki iç saha maçını geçebileceği öğrenildi.

Ümraniyespor Kulübü Başkanı Tarık Aksar istifa ettiÜmraniyespor Kulübü Başkanı Tarık Aksar istifa etti

İzmir’de stat bulunamadı

İşin enteresan yanıysa Göztepe’nin İzmir’de stadyum bulamaması oldu. Takım Gürsel Aksel Stadı yapılmadan önce maçlarını Bornova Stadı’nda oynuyordu. Bu stadyumda maçlarını oynayan Altınordu TFF 1. Lig’den düşünce buradaki bilet gişelerinde bulunan PassoLig sistemi lige çıkan Şanlıurfaspor’un GAP Stadı’na taşındı. Dolayısıyla Bornova Stadı seçeneği ortadan kalktı. Bir başka seçenek Alsancak Stadı’nda zemin bakım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Göztepe için son şans olarak hem bilet gişelerinin durduğu hem de zeminin hazır olduğu Akhisar Stadı kaldı. İzmir ekibinin Sakaryaspor maçını bu stadyumda oynaması bekleniyor. Taraftar ise normal olarak stadın sezona yetiştirilememesine karşı tepkili.

Özköylü: Pendikspor'da stadyum kapasitesi artıyorÖzköylü: Pendikspor’da stadyum kapasitesi artıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.