Yılmaz Vural: Futbol Federasyonu yeniden özerk hale gelmeli

Türk futbolunun deneyimli antrenörlerinden Yılmaz Vural federasyonun içinde bulunduğu durumu eleştirdi ve eskisi gibi özerk olması gerektiğini söyledi.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yılmaz Vural'dan TFF'ye eleştiri.

Türk futbolunun ikonik antrenörlerinden Yılmaz Vural açıklamalarda bulundu. An itibarıyla TFF 2. Lig ekiplerinden Menemen FK’yı çalıştıran Vural TFF’nin içinde bulunduğu durumu eleştirdi. Vural “Türkiye’de birçok kulüp kapandı veya kapanma noktasına geldi. Futbol Federasyonu buna müsaade edemez. Kulüplerin hiçbirinin sorunuyla ilgilenmiyor. Bunları değişmesi gerekir. Devletimizin bu durumlara elkoyması gerekiyor. Futbol Federasyonu yeniden özerk hale gelmeli. Kendini yönetmeli. Federasyon yeniden güçlenmeli ve kişiler kendi kararlarını almalı. Futbolu yönetenler suiistimale açık hale geldi. Ceza ve ödül de adamına göre veriliyor. Gençlerimizi eğitmemiz gerekir. Okul sistemimiz spor açısından gençleri eğitmemizi engelliyor. Bunun da değişmesi lazım. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem eğitimlerine, hem de spor hayatlarına aynı anda devam etmesi gereken bir sistem getirilmeli” dedi.

Türk futbolunda iletişimsizlik olduğuna dikkat çeken deneyimli antrenör “Futbol Federasyonu ile kulüpler birbirinden kopmuş, uzaklaşmış. Kurallar adamına göre çalışıyor. Karar vericilik kalmamış. Güven oluşamamış. Yönetilenler yönetenleri bozmak için uğraşıyor. Buna müsaade edilmemeli. Türk futbolunu kimin yöneteceği belirlenmeli. Yetkili gözüken TFF bu konuda çok yetkisiz durumda, ciddi kararlar alamıyor. Futbolun içine siyaset de karıştı, kulüpler de karıştı. Kimse yöneten futbolu, çıkıp ‘Bu işi ben yapıyorum’ demeli. Bir kurumun başında üç ya da dört baş olmaz” dedi.

Konyaspor'dan Galatasaray'a ihtar: Konu Abdülkerim transferiKonyaspor’dan Galatasaray’a ihtar: Konu Abdülkerim transferi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.