Güney Afrikalı futbolcu vurularak öldürüldü

Güney Afrikalı futbolcu Luke Fleurs, Johannesburg'da silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

Spor 5 Nisan 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Güney Afrika'da gündem Luke Fleurs'un şok ölümü.

Güney Afrika futbolu ülkenin en büyük kentlerinden Johannesburg’da meydana gelen olayla sarsıldı. 24 yaşındaki savunma oyuncusu Luke Fleurs gasp edildi. Fleurs saldırı sırasında karşı koymaya çalışırken silah ateşlendi. Savunma oyuncusu ağır yaralandı.

Fleurs’un formasını giydiği Kaizer Chiefs Kulübü’nden yapılan açıklamada hastaneye kaldırılan savunmacı yaşam mücadelesini kaybetti. Kulüpten “Oyuncularımızdan Luke Fleurs’un trajik ve zamansız vefatını öğrenmenin derin şokunu ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Kulübümüzün yönetimi, oyuncuları ve teknik ekibi bu üzücü olay karşısında son derece üzgün. Bu zor zamanda ailesine ve arkadaşlarına en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Kulüp daha sonra konuyla ilgili açıklama yapacak” açıklaması geldi.

Güney Afrika Spor Bakanı Zizi Kodwa ise “Kaizer Chiefs defans oyuncusu ve eski uluslararası genç oyuncu Luke Fleurs’un vefatından ve şiddet içeren suçlar nedeniyle bir yaşamın daha son bulmuş olmasından büyük üzüntü duyuyorum. Düşüncelerim Fleurs, Amakhosi ailesi ve tüm Güney Afrika futbol kardeşliğiyle birlikte” dedi.

Fleurs Ubuntu ve SuperSport United gibi takımların formasını giydikten sonra Ekim 2023’te Kaizer’e transfer oldu. A takımda süre alamayan oyuncu iki kez yedek olarak kadroya girdi. Fleurs 2021’de milli takıma davet edilirken burada da forma giyememişti. Oyuncu 2021’de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları’nda ülkesi formasını üç kez sırtına geçirmişti.

İşte sporda perşembe gününün gündemiİşte sporda perşembe gününün gündemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.