Gürcistan zaferi sonrası dillerde enfes goller ve enfes atmosfer!

Maç sonunda futbolcular ve Vincenzo Montella demeçler verirken herkesin dilinde Arda'nın enfes golü ve stadyumdaki atmosfer vardı. Arda, 'Hep bu golün hayalini kuruyor, onu çalışıyordum' dedi. Kerem, 'Arda topu aldığında biz gol dedik' diye anlattı.

Spor 18 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Milli Takım, Avrupa Şampiyonası yolculuğuna galibiyetle başladı, maç sonrası açıklamalarda enfes goller övüldü.

Türkiye, Avrupa Şampiyonası macerasına Dortmund’da başladı. Gürcistan’la karşılaşan milliler enfes gollerin atıldığı mücadeleyi 3-1 kazandı. Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu’yla golleri bulan Türkiye’ye Gürcistan Mikautadze ile karşılık verdi.

Maç sonunda milliler büyük sevinç yaşarlarken Mert Müldür, “Bu takım bunu fazlasıyla hak etti. İlk maçımız, en önemli maçımızdı. Kazandık. Önümüzdeki 2 maçta da en güzel şekilde oynayıp gruptan çıkmayı hedefliyoruz. Gol anında vurmaktan başka imkan yoktu, orada vuracaksın abi, vuracaktım. Taraftara teşekkürler. Onlar sayesinde buradayız. En güzel şekilde devam edeceğiz” dedi.

Arda Güler... Türkiye güler... Almanya'da galibiyet türküsüArda Güler… Türkiye güler… Almanya’da galibiyet türküsü

Dün aynı zamanda doğum günü olan ve 50. yaş gününü kutlayan Teknik Direktör Vincenzo Montella “Çok mutluyuz. Bugün fazlasıyla tesadüflerin birleştiği bir gündü. Bayramımız, galibiyetimiz, doğum günüm… Yaptığımız fedakarlıkların karşılığı bir galibiyet oldu. Şu an keyifliyiz. Yarından itibaren diğer maça konsantre olmalıyız. Tüm Türk milletine bu galibiyet armağan olsun. Sonrasında Enes ve Ozan’a armağan olsun, ciddi sakatlıklarla evde kalmak zorunda kaldılar. Türk milleti bizi güçlü kılıyor, böyle devam etsin lütfen. Çok detaylı bakmamız gerekiyor. İlk 30 dakika çok hızlıydık, aksiyonlarımız vardı. Golle sonuçlandı ama gole bakınca Ferdi ortalıyor, Mert bitiriyor. İki bekimizle gol attık. Sonrasında Arda’nın Kerem’in golleri muhteşem. Çok mutluyuz” dedi.

Montella bu galibiyetin doğum gününde gelmesi hakkında “Hayatımın en güzel doğum günü hediyesi bu galibiyet oldu” diye konuştu.

Karşılaşma ardından verilen demeçlerde günün yıldızlarından Arda Güler “İnanılmaz hisler içindeyim. Çünkü, bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanlara mutluluk yaşatmak istiyordum. Bana inanılmaz sevgi var, ben de bunu karşılığını vermek için çok çalışıyorum. Böyle gollerle umarım onları mutlu edebilirim. Toplara vuruyorum böyle. İdman sonlarında böyle vuruşları çok çalışıyorum. Maçta da böyle gol attığım için çok mutlu oldum. Kazandığımız için çok mutluyuz. Herkese armağan olsun. Ancelotti Hocamız maçtan önce bana mesaj attı, başarılar diledi. Real Madrid’in desteği de beni çok motive ediyor. Buradaki herkesin hakkını vermek gerekiyor. İnanılmaz bir atmosfer vardı” dedi.

Arda TRT’ye verdiği röportajdaysa “Çok güzel bir gol oldu. Çok mutluyum, burada inanılmaz bir atmosfer vardı. Daha yapacak işlerimiz var umarım gruptan çıkarız” derken attığı gol hakkında “Gol atacağımı ben de hissettim, bu gollere çok çalışıyorum, atınca çok mutlu oldum” dedi.

Kerem ise Arda’nın golü hakkında “Topu ayağına aldığında gol dedik zaten maşallah” açıklamasını yaptı. TRT’ye konuşan Kerem “Bunu hayal ettik, galibiyetle başlamayı. Atmosferin güzel olacağını hayal ettik. 3-4 haftadır bunun hayaliyle çalışıyoruz. Daha işimiz bitmedi. Daha güzel şeyler bizi bekliyor. Takım arkadaşlarımızın taraftarımızın emeğine yüreğine sağlık. Galibiyetle başlamamıştık hiç. İlklerin jenerasyonu yine ilke imza attı. Ama bunun anlam taşıması için ayağımızın yere basması lazım” diye konuştu.

‘Her şey güzel oldu’

Kaptan Hakan Çalhanoğlu “İstediklerimizi sahada uyguladık aslında, ilk 30 dakika rakibe basmak, zor durumda bırakmak istedik. Başardık da. İkinci golde ofsayt olmasa belki maç daha rahat giderdi. 1-1’den sonra biraz geri çekildik, iyi olmadı. Daha çok koştuk, daha çok yorulmaya başladık. Geriye çekildik ama önemli olan oyundan kopmamaktı. İkinci yarı konsantrasyonumuz hiç bozulmadı. Hep oyunun içindeydik. Rakip şans buldu zaman zaman. Samet çok iyi bir kurtarış yaptı. Son ana kadar inandık. 3-1 galibiyet, ilk maç istediğimiz gibi oldu. Çok mutluyuz. Mert ve Arda adına çok mutluyum. Çok önemli goller. Önemli olan golü atan değil takımdır. Herkes çok iyi mücadele etti bugün. 2008 ruhu bizim için çok önemli. Sahada yansıtmaya çalışıyoruz. Tek hedefimiz bu. Bugün eminim ki gördünüz takım istekliydi, çok çalıştı. 3 haftadır sıkı çalışıyoruz. Her şey güzel oldu. Ara ara hatalar oldu tabii ama diğer maçta analiz edip daha da iyi yapacağız. Her zaman sakiniz. Tüm kulüplere saygım sonsuzdur. Bugün herkes milli takım formasıyla geldi. O beni çok mutlu etti” dedi.

Gürcistan teknik direktörü Willy Sagnol “Duygularım biraz karmaşık. Çok iyi performans çıkardık. Skoru etkiledik. Hak etmek, hak etmemek doğru terim olmaz. Futbolun hikayesi böyle. Gürcistan’ın imajını güzel çizdik. Türkiye’nin attığı ilk gol çok güzeldi, Arda’nın golü çok daha güzeldi. Çok yetenekli bir oyuncu. Biraz daha yetenek, biraz daha tecrübe söz konusu olabilir bizde. Hızlı öğreniyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.