Güreş tarihinde ilk: Ali Cengiz’e kürsüde ortak çıktı

Dünya Güreş Birliği, geçtiğimiz Dünya Şampiyonası’nda 87 kiloda finalde karşılaşan milli güreşçi Ali Cengiz ve Macar David Losonczi’yi beraber şampiyon ilan etti.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Dünya güreşinde ilk, itiraza altın madalya.

Dünya güreşinde görülmemiş şey yaşandı. Geçtiğimiz eylül ayında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda ringe çıkan Ali Cengiz, 87 kiloda altın madalya kazanmıştı. Macar Federasyonu, maçta hakem hatası olduğuna dair Dünya Güreş Birliği’ne itirazda bulundu.

Birlik Başkanı Nenad Laloviç’in de katıldığı toplantıdan tarihi bir karar çıktı. Maçın videosu yeniden incelendi ve hakem hatası nedeniyle iki sporcunun da dünya şampiyonu ilan edildiği belirlendi. Açıklamada son saniyelerde Macar sporcunun Ali Cengiz’i tuş pozisyonuna getirdiği ancak hakemlerin bunu atladığı söylendi.

Söz konusu karar güreş otoritelerini ilerisi için tedirgin ediyor. Zira bu kararın ardından her maçtan sonra az puan farkıyla yenilen tarafın itirazda bulunup benzer incelemeleri talep edeceği söyleniyor.

Sırbistan’da Türk güreşine iki olimpiyat kotası: Buse Tosun Çavuşoğlu ve Evin Demirhan YavuzSırbistan’da Türk güreşine iki olimpiyat kotası: Buse Tosun Çavuşoğlu ve Evin Demirhan Yavuz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.