Taha Akgül ’10’ dedi, Avrupa’da 2 altın geldi

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül, 10 kez altın madalya kazandı. Feyzullah Aktürk şampiyonluk getiren başka bir güreşçi oldu. Yasemin Adar, kadınlar 76 kiloda finale yükseldi.

Spor 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Taha Akgül. 10 kez Avrupa şampiyonu oldu.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üst üste başarılar gelmeye devam ediyor. Son olarak serbest stil 92 kiloda Feyzullah Aktürk ve serbest stil 125 kiloda Taha Akgül altın madalyaya uzandı.

Şampiyonada dünkü ilk madalyalar 74 kilo ve 61 kiloda geldi. Serbest stil 74 kiloda mindere çıkan Soner Demirtaş, önce repesaj karşılaşmasında Azerbaycanlı rakibi Dzhabrail Gadzhiev’i 5-4’le geçti ve bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya maçında Bulgar Ali Pasha Ruslanovich sakatlığı sebebiyle maça çıkamadı ve temsilcimiz bronz madalyanın sahibi oldu. Bir başka bronz madalya ise serbest stil 61 kiloda mücadele eden Emrah Ormanoğlu’ndan geldi. Ormanoğlu, Fransız Arman Eloyan’ı 2-1’le geçti ve bronz madalyaya uzandı.

Emrah Ormanoğlu’nun bronz madalya sevinci!

Altın üstüne altın

Günün ilerleyen saatlerinde ise final mücadeleleri nefes kesti. İlk olarak serbest stil 92 kiloda Feyzullah Aktürk mindere çıktı. Aktürk, Azeri rakibi Osman Nurmagomedov’u mağlup ederek mutlu sona ulaştı ve altın madalyayı boynuna taktı. Günün ikinci altın madalyası ise deneyimli isim Taha Akgül’den geldi. Taha, finalde  Geno Petriashvili ile karşılaştı ve serbest stil 125 kilo finalinde rakibini yenerek kariyerindeki 10. Avrupa Şampiyonluğunu elde etti.

Yasemin Adar’dan final

Günün iyi haberleri gelen madalyalarla sınırlı değildi. Yasemin Adar, kadınlar 76 kiloda Ukraynalı Anastasiia Osniachs’ı 14-4 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Yasemin Adar adını finale yazdırdı, madalyayı cebe koydu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.