Haas ‘istikrar’ dedi

Formula 1 takımlarından Haas, bu seneki pilotları Nico Hülkenberg ve Kevin Magnussen'le birer sene daha yola devam edeceklerini açıkladı.

Spor 25 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Formula 1 ekiplerinden Haas, sürücü kadrosunu koruyacak.

Haas, bundan 2 sene öncesine kadar Formula 1’in alt seviye takımlarından biriyken geçen sezonla beraber Ferrari motorundaki değişiklikle beraber bir nebze olsun güçlendi. Sürücü kadrosundaki değişikliklerle beraber sonunculuğa demir atmış takım olmaktan kurtulan Haas, şimdi de söz konusu kadroda istikrarı tercih etti. Nico Hülkenber ve Kevin Magnussen’le pistte boy gösteren takım, 2024 sezonunda da bu iki pilotla yoluna devam edecek.

Nico Hülkenberg, 3 sene sonra yeniden F1’e döndü ve bu sezonki performansıyla takımın gözüne girdi. Magnussen ise gelecek sezonla beraber takımdaki 7. sezonuna girecek. İkili bu sezon şu ana kadar toplamda 11 puan topladılar. Bu performans Haas’ın takım olarak 8. sırada olmasını sağlıyor. Takım patronu Günther Steiner her ne kadar sıralamada geride olsalar da bunun, pilotlarla yolları ayırmak için bir sebep olmadığına dikkat çekti. İki pilot arasında daha iyi performans gösteren isim 11 puanın 9’una imza atan Nico Hülkenberg oldu. Hülkenberg, 2019’dan sonra yer yer yedek pilot olarak F1 pistlerinde boy gösteriyordu. Ancak tecrübeli ismin puanlar toplayarak F1 pistine kalıcı olarak dönmesi beklenmeyen, olumlu bir gelişmeydi.

Cem Bölükbaşı Japonya'da on birinciCem Bölükbaşı Japonya’da on birinci

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.