Hakeme saldıran Sinan Boztepe’ye tarihi ceza: 1 milyon 454 bin TL ve sekiz ay!

Antalyaspor-Hatayspor maçının devre arasında korumasıyla beraber hakem Atilla Karaoğlan'a saldıran Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe 1 milyon 454 bin TL para ve toplam 8 ay 5 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Antalyaspor başkanına büyük ceza.

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararlarını açıkladı. Buna göre; Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe’ye Hatayspor karşılaşmasında “müsabaka esnasında ve devre arasında akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık”; “müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi ve tehdidi”; “hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemine yönelik hakareti” nedenleriyle 1 milyon 454 bin TL para cezası verildi.

Kurul ayrıca, Boztepe’ye “müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi ve tehdidi” nedeniyle 125 gün; “hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemine yönelik hakareti” sebebiyle de 4 ay hak mahrumiyeti cezası da verdi.

Antalyaspor’da bir diğer Abdülkadir Aydın’ın da cezası belli oldu:

Aydın hakkında “Aynı müsabakada ANTALYASPOR A.Ş. görevlisi ABDULKADİR AYDIN’ın, müsabaka esnasında ve devre arasında akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada ANTALYASPOR A.Ş. görevlisi ABDULKADİR AYDIN’ın, müsabaka hakemine yönelik saldırısı ve sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 270 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına,” şeklinde karar verildi.

Tünelde hakeme saldırmışlar, yayıncı görüntüyü saklıyormuş, çünkü marka değeri önemliymişTünelde hakeme saldırmışlar, yayıncı görüntüyü saklıyormuş, çünkü marka değeri önemliymiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.