Hamit Altıntop ve Selçuk Şahin’den birlik çağrısı

A Milli Takım EURO 2024'teki ilk maçına çıkmaya hazırlanırken yönetici Hamit Altıntop ve yardımcı antrenör Selçuk Şahin'den açıklamalar geldi. İki isim de oyunculara güvendiklerini belirtirken taraftarlara birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar.

Spor 15 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Hamit Altıntop ve Selçuk Şahin'den EURO 2024'teki ilk maç öncesi açıklamalar geldi.

EURO 2024’teki ilk maçına 18 Haziran Salı günü saat 19:00’da çıkacak A Milli Takım’da hazırlıklar sürüyor. Kampın yapıldığı otelde Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve A Milli Futbol Takımı’nın yardımcı antrenörü Selçuk Şahin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

A Milli Futbol Takımı’na sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Hamit Altıntop, “Her zamanki değerimiz milli takımımız, bayrağımız buna sahip çıkalım. Bayrağımızın altında buluşalım, tek yürek olalım. Hocamızı ve oyuncularımızı son düdüğe kadar kalpten destekleyelim. O düdükten sonra da analizlerimizi sizlerle samimi bir şekilde devam ederiz” şeklinde konuştu.

18 Temmuz’da yapılacak seçim ile ilgili de konuşan Altıntop, “O bu an değil, turnuvadan sonra. Umarım 14 Temmuz’dan sonra. Biliyorsunuz 18 Temmuz’da bir seçim olacak. Kendimizce gelecekle ilgili düşüncelerimiz ve fikirlerimiz var. Nereye doğru yön alırız kendimizce bir karar vereceğiz. Ama ilk önce ortak değerimiz milli takımı en iyi şekilde temsil etmek ve en yükseklere çıkarmak” dedi.

Selçuk Şahin: Kendimize güveniyoruz, oyunculardan o ışığı aldık

A Milli Futbol Takımı’nın yardımcı antrenörü Selçuk Şahin ise hedeflerinin grubu lider tamamlamak olduğunu söyledi ve ekledi, “Hedef konusunda adım adım gitmenin daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Öncelikli hedef gruptan çıkmak. Ondan sonraki süreçte rakipler sertleşecek. Turnuvanın en genç takımlarından biriyiz. Bundan sonraki turnuvalarda da ses getirecek bir ekibimiz var. Elbette yukarılara çıkmak istiyoruz ama oyuncuları baskı altına almak istemiyoruz. Hayallerimiz var, elimizde malzeme var. Hedefimiz gruptan birinci olarak çıkmak. Kendimize güveniyoruz. Sert maçları iyi oynayacak bir kadromuz var. O anlamda çekinmiyorum”

Milli takımın son dönemde gol atmakta zorlandığı hatırlatılan Şahin, “En iyi, en hazır oyuncularla turnuvaya başladığımızda herkes sahada daha iyi bir takım görecek. Biz oyunculardan o ışığı aldık. Gürcistan maçı zor olacak. İlk şampiyonalarında ilk kez bize karşı oynayacaklar. Yüksek motivasyonla, sert ve istekli oynayacaklardır. Gürcistan 3 puan gibi bir algı oluşturulmasın. Mutlaka geçmemiz gereken bir maç. Portekiz ciddi bir rakip, Çekya yeni hoca değişikliği yaptı. İki hazırlık maçı oynadılar. Zor bir grup” dedi.

Göreve geldikten sonra 100’ün üzerinde canlı maç izlediğini belirten Selçuk Şahin, “Diğer hocalarımız da yurt içi ve yurt dışında maçlar izledi ve tüm oyuncuları takip etmeye çalıştık. Geniş bir portföyümüz oldu. Bizim oyunumuza en uygun oyuncuları geniş kadroya dahil ettik. Sonra UEFA kuralı gereği kadroyu 26’ya düşürdük ve bu konuda zorlandık. Bir karar almak zorundaydık. Üzerinde çok düşündük. Listeye yazamadığımız oyuncular da bizim için çok değerli futbolcular. Bugün olmazsa yarın aramızda olacaklar. Aday kadroyu düşürmek kolay olmadı. Hangi ismi alırsanız alın mutlaka eleştirilecekti.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’da Türk taraftarların büyük desteğinin kendilerine avantaj oluşturacağını dile getiren Şahin, turnuvadaki favorileri hakkında ise, “Fransa’nın güçlü olduğunu düşünüyorum. İngiltere de aynı şekilde. Bu iki takımı söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Futbol bayramı başlıyor: İşte EURO 2024 rehberiFutbol bayramı başlıyor: İşte EURO 2024 rehberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.