Hannover Sara transferine tepkili: Galatasaray paramızı ödemedi

Galatasaray, İngiliz ekibi Norwich City'den orta saha oyuncusu Gabriel Sara'yı 18 milyon euro karşılığında transfer etti. Derrick Köhn'ü geçen sezon ortası Galatasaray'a gönderen Alman ekibi Hannover cephesinden bu transfere tepki geldi.

Spor 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hannover'den Galatasaray'a Sara tepkisi.

Süper Kupa mücadelesinde Beşiktaş’a 5-0 mağlup olarak sezona kötü bir başlangıç yapan Galatasaray uzun süredir beklediği orta saha transferini gerçekleştirdi. Cimbom İngiltere ekiplerinden Norwich City’nin formasını giyen Gabriel Sara’yı kadrosuna kattı.

Bu transfer için Cimbom’un kasasından 18 milyon euro çıktı. İstanbul ekibi Brezilyalı oyuncuya yıllık 2 milyon 750 bin euro maaş ödeneceğini açıkladı. Ancak transfere beklenmedik yerden tepki geldi. Almanya’nın Hannover 96 kulübü Galatasaray’ın yaptığı transfer için tepki açıklaması yaptı.

Geçen sezonun devre arasında sol bek Derrick Köhn’ü 3 milyon 350 bin euro karşılığında Galatasaray’a gönderen kulüp henüz bu transferden alması gerekenleri alamadığını açıkladı. Alman kaynak Bild’in haberine göre sarı-kırmızılıların ödemenin tarihini ertelemeyi veya yeni bir anlaşma yapmayı önerdiği, Hannover’in ise bunu kesin şekilde reddettiği ifade edildi.

Hannover Sportif Direktörü Marcus Mann, Gabriel Sara transferi sonrası “İnsan böyle bir şeyin nasıl olduğunu merak ediyor. Galatasaray paramızı hâlâ ödemedi. Para hesabımızda değil” açıklamasını yaptı.

Gabriel Sara Galatasaray tarihinin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçmişti. Galatasaray 2000 yazında Mario Jardel’in transferi için 17 milyon euro harcamıştı. Bu transfer Fenerbahçe’nin 19.5 milyon euro harcadığı Youssef En Nesyry transferinin ardından Türk futbol tarihinin en pahalı ikinci transferi olmuştu.

Gabriel Sara'nın 20 numara sırrı: Bir 'baba' seçimGabriel Sara’nın 20 numara sırrı: Bir ‘baba’ seçim

Galatasaray tarihinin en pahalı transferini açıkladı: Gabriel SaraGalatasaray tarihinin en pahalı transferini açıkladı: Gabriel Sara

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.