Harden’dan genel menajere ağır sözler.: Daryl Morey bir yalancı!

Philadelphia 76ers'ın takımdan ayrılmak için takasını isteyen yıldız şutör gardı James Harden, katıldığı bir organizasyonda genel menajer Daryl Morey hakkında "O bir yalancı. Bir daha onun olduğu organizasyonun bir parçası olmayacağım" dedi.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Harden'dan genel menajer Morey'ye ağır sözler.

James Harden-Philadelphia 76ers bağları kopalı çok oldu. Oyuncu sezonun bitimiyle beraber takımdan takasını istedi. Son yıllarda olduğu takımlardan flaş şekilde takasını isteyerek ayrılmasıyla ünlü Harden, bir başka durumu Doğu Konferansı ekibinde de yaşadı. Ancak bu sefer Harden, ipleri kökünde koparıyor.

ABD’li şutör gard, katıldığı bir organizasyonda karşısındaki topluluğa konuşurken takımın genel menajeri Daryl Morey hakkında ağır sözler kullandı. Harden, “Daryl Morey bir yalancı, bir daha asla onun bulunduğu organizasyonda yer almam. Tekrar söylüyorum, Daryl Morey bir yalancı ve bir daha asla onun bulunduğu bir organizasyonda yer almam” dedi.

Harden, 2021-22 sezonunun ortasında 76ers’a takas olmuştu. Oyuncu geçen sezon 58 maça çıktı, 21.0 sayı, 10.7 asist ve 6.1 ribaunt ortalamaları yakaladı. 10 kez All-Star olan ve bir kez normal sezon MVP’si olan yıldız isim, Morey’nin genel menajerliğini yaptığı Houston Rockets’ta uzun süre forma giydi ve kulübün efsanelerinden birine dönüştü. Harden 2020-21 sezonunun başında da Houston’dan takasını istemiş ve kampa fazla kilolarıyla gelerek dikkat çekmişti. Oyuncu söz konusu sezonun başında Brooklyn Nets’e takas olup Kevin Durant ve Kyrie Irving’le tarihin en tehlikeli hücum silahı barındıran takımlarından birini oluşturmuştu. Bu üçlü sakatlıklar dolayısıyla bir türlü bir araya gelemedi ve başarıya ulaşamadı. 2021-22 sezonunda bu kez Nets’ten takasını isteyen yıldızı kadroya katmak için Houston günlerinde beraber çalıştığı ve 76ers’ın genel menajerliğini yapan Daryl Morey harekete geçti. Morey Ben Simmons merkezli paketle eski takımında beraber çalıştığı ve aralarında iyi bir ilişki bulunan Harden’ı Philadelphia’ya Joel Embiid’in yanına kazandırdı. Harden bu takasın olduğu süreçte alabileceği maksimum kontrattan feragat etmiş ve Sixers’a bu konuda rahatlık sağlamıştı.

James Harden takasında yeni perde: Şimdilik kalıyorJames Harden takasında yeni perde: Şimdilik kalıyor

Evdeki hesap çarşıya uymadı. Harden-Embiid ikilisi beklenen başarıyı elde edemedi. Geçen sezonun play-off mücadelesinde Celtics’e elenilmesinin ardından Harden’ın arası 76ers organizasyonuyla da açıldı. Oyuncu, sözleşmesindeki opsiyonu kullanarak 1 sene daha 76ers’a imza attı ve hemen ardından takasını talep etti. Morey ve 76ers organizasyonu oyuncunun tercih ettiği Los Angeles Clippers’la bir süre takas görüşmelerinde bulundu. Ancak görüşmeler bundan 3 gün önce durduruldu. Sixers, oyuncunun sezon öncesi kampta takımla olmasını istedi. Harden da dün Morey hakkında ağır söylemlerde bulundu. Harden-Morey-Sixers üçgenindeki ilişkinin nereye varacağı merak konusu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.