76ers’ta Harden sorunu büyüyor: Antrenmana gelmedi

Philadelphia 76ers'ın All-Star gardı James Harden, takımın sezon öncesi kampındaki antrenmana gelmedi. Harden yaz başında takımdan takasını istemişti.

Spor 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Harden antrenmana gelmedi.

NBA, son yıllarda takasını isteyen ve bu süreçte disiplinsiz tavırlarıyla dikkat çeken oyuncuları fazlasıyla tartışıyor. Bu örneğe birden fazla kez imza atan isim James Harden. Harden, 2020’de Houston Rockets’tan takasını istemiş ve sezon öncesi kampına fazla kilolarıyla gelmişti. Daha sorna Brooklyn Nets’e gönderilen oyuncu 1.5 sene önce de buradan takasını istedi. Rockets’ta çalıştığı genel menajer Daryl Morey’nin yeni takımı Philadelphia’ya takaslanan Harden şimdi de buradan takasını ister durumda.

Harden ve Philly arasındaki ilişki oyuncunun genel menajer Morey ile arasının açılmasıyla sarsıldı. Morey 2022 yazında oyuncudan sözleşme uzatma noktasında maaşında indirime gitmesini istedi. Harden buna uydu. Amaç daha iddialı bir takım kurmaktı. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Kamerunlu uzun Joel Embiid en değerli oyuncu seçildiği sezonun sonu 76ers adına hüsran oldu. Harden Morey’nin vadettiği söylenen kontratı alamadı. Oyuncu yaz başında Philadephia’yla olan sözleşmesini kontratındaki oyuncu opsiyonunu kullanarak uzattı ve takasını talep etti. Daha sonra sponsorları için Asya turuna çıkan Harden burada katıldığı bir etkinlikte Morey hakkında “O bir yalancı” açıklamasını yaptı. Bu durum belki de daha önce benzerine rastlanmayan, bir oyuncunun genel menajeri hakkında kamuoyu önünde yaptığı en ağır açıklamaydı. İşte iki parti arasında ilişkiler böylece koptu.

Vasilije Micic: NBA'deki tempoya alışmak zorVasilije Micic: NBA’deki tempoya alışmak zor

Ancak 76ers Harden için kendileri adına kârlı bir takas partneri bulamadı. Aylar böyle geçti ve NBA’de kamp dönemi geldi. Harden son yıllarda alışıldığı üzere kampa fazla kilolarıyla geldi. Söylentilere göre birinci beşe karşı üçüncü beşle mücadele eden oyuncu farklı kaybedince idmanı yarıda bıraktı. Son gelen haberlere göreyse Harden takımın son idmanına gelmedi.

Farklı haber kaynaklarından gelen bilgilere göre deneyimli gard idman sırasında Houston şehrinde bulunuyordu. Harden, kontratını uzatmadığı senaryoda Houston’a imza atacak haberleri de geçtiğimiz sezonun sonunda yayılmıştı. Kimileri Harden’ın Teksas şehrinde olmasını yeni adresi için mesaj olarak algıladı. Ancak Harden’ın MLS ekiplerinden Houston Dynamo’da hisse sahibi olduğunu ve şehirle ticari ilişkilerinin sürdüğünü unutmamak lazım.

Harden'dan genel menajere ağır sözler.: Daryl Morey bir yalancı!Harden’dan genel menajere ağır sözler.: Daryl Morey bir yalancı!

Son tahlilde Harden ve Philadelphia arasındaki bağların tam anlamıyla koptuğunu kabul etmekte beis yok. Oyuncunun en yakın olduğu takımın Los Angeles Clippers olduğunu söyleniyor. Morey Clippers’tan iki tane birinci turdan seçme hakkı ve potansiyelli genç Terrance Mann’i istiyor. Clippers ise bir tane birinci tur hakkı ve Mann’i vermeye razı. ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin aktardığı son bilgiye göre iki ekip arasında pazarlıklar hala kapanması zor bir istek listesi farkıyla devam ediyor. Günün sonunda 10 kez All Star, 3 kez sayı kralı ve bir kez en değerli oyuncu olan yıldız basketbolcunun adresinin neresi olacağı ve bu krizin ne zaman çözüleceği hala merak konusu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.