NBA tarihindeki ilk sezon içi turnuvasının galibi Lakers

NBA tarihinde ilk kez düzenlenen sezon içi turnuvasında Indiana Pacers'ı 123-109 yenen Los Angeles Lakers şampiyon oldu. Lakers'ta Anthony Davis 41 sayıyla yıldızlaşırken takımın süper yıldızı Lebron James 24 sayıyla ona eşlik etti.

Spor 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

NBA’de bu sezon yeni bir dönem başladı. Uzun normal sezon maratonunu daha heyecanlı ve rekabetçi kılmak isteyen NBA yönetimi bir süredir konuşulan Sezon İçi Turnuvası projesini hayata geçirdi. Buna göre 6 farklı gruba bölünen takımlar aynı zamanda normal sezon maçı yerine de geçen sezon içi turnuvası maçları yaptı. 4’er maç sonrası 8 takım tek maçlı eliminasyon sistemiyle mücadele etti. Buradan çıkan 4 takım Las Vegas’taki dörtlü finalde boy gösterdi.

Yarı finalde Milwaukee Bucks’ı yenen Indiana Pacers ve New Orleans Pelicans’ı yenen Los Angeles Lakers finalde karşı karşıya geldi. 6’da 6 yaparak final sahnesine çıkan iki takımın mücadelesi çekişmeli başladı. Lakers potaya atak ederek oynarken Halliburton liderliğindeki Pacers dış şutlarla etkili olmaya çalıştı. İlk çeyrek Lakers’ın 34-29 üstünlüğüyle bitti. Los Angeles ekibi üstünlüğünü korusa da farkı açamadı. Lakers 2018’den bu yana ilk defa üçlük atamadığı bir devreyi 60 sayıyı geçerek bitirmeyi başardı, soyunma odasına 65-60 önde gitti.

Alperen Şengün harika oynadı, son şampiyonun boynu bükük kaldıAlperen Şengün harika oynadı, son şampiyonun boynu bükük kaldı

Üçüncü çeyrek başında da kontrolü kaybetmeyen Batı Konferansı temsilcisi rakibinin geri dönüş çabalarına izin vermedi, son çeyreğe 90-82 üstünlük taşıdı. Son çeyrekte Anthony Davis adeta şov yaptı ve hem savunmada, hem hücumda maça damga vurdu. Pacers bir ara farkı 3 sayıya kadar indirse de Lakers LeBron ve Davis’le önde kalmayı başardı ve maçı 123-109 kazandı. Bu sonuçla Lakers tarihin ilk NBA Kupası’nı kazandı.

Lakers’ta Anthony Davis karşılaşmayı 41 sayı, 20 ribaunt, 5 asist ve 4 blokla tamamladı. LeBron 24 sayıyla yıldızlaştı. Indiana’da Halliburton ve Mathurin’in 20’şer sayılık katkıları yeterli olmadı. Turnuvayı 7’de 7 ile bitiren Lakers’ta LeBron James organizasyon boyu gösterdiği performansla en değerli oyuncu ödülünü aldı.

Lakers’lı oyunculara 500 bin dolar!

Lakers’ta her bir oyuncu 500 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Bu miktar çaylak kontratına sahip Max Lewis’in yıllık kazancının yüzde 46’sına denk geliyor. Indiana Pacers cephesindeki oyuncularsa 200 bin dolarlık ödül kazandı. Turnuvaya yarı finalde veda eden takımlardaki oyunculara 100 biner dolar verildi. Çeyrek final gören takımlardaki oyuncularsa 50’şer bin dolar kazandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.