Hasan Arat: MHK büyük sıkıntı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, kulübün teknik direktör gündeminden TFF'deki seçim gündemine kadar birçok konuyu değerlendirdiği açıklamalarda bulundu.

Spor 3 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Hasan Arat hem kulüp hem futbol gündemiyle alakalı konuştu.

Beşiktaş bu sezon son derece istikrarsız dönemler geçirdi. Beş kez teknik direktör değişikliği yapan Kara Kartal gelecek sezona hangi teknik direktör yönetimi altında başlayacağını belirlemeye çalışıyor.

Hasan Arat da söz konusu çalışmalar kapsamında geçtiğimiz hafta içini Almanya’da geçirdi. Bayern Münih-Real Madrid ve Borussia Dortmund-PSG maçlarına da giden Arat “Hedefimizdeki tüm kişilerle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Yerli ve yabancı herkesle görüşüyoruz. Türkiye’de kupadan sonra resmi görüşmeler yapacağız, o görüşmeleri de duyarsınız. Herkesle görüşüp, bize projelerini sunmalarını isteyeceğiz. Beşiktaş bir değişikliğe gitmek zorunda. Yerli ve yabancı herkesin bir çalışma yapıp, bize planlarını göstermesini istiyoruz. İyi bir şey yapmaya çalışıyoruz, Beşiktaş hassas bir dönemden geçiyor. Taraftarların, yönetime inanmasını istiyoruz. Şubattaki gibi sıkışık değil durum. Arada gelmek istemeyenler vardı, şimdi doğru bir zamanda başladık görüşmelerimize” dedi.

Arat “MHK büyük sıkıntı, o işin çözülmesi lazım. UEFA ilişkilerde yardım alınması lazım. Türkiye’de seyirciyi çekecek hamleler yapılmalı. Beşiktaş adayların listelerinde ve projelerinde, kurullarında bulunmayı mutlaka isteyecektir. Bu normal bir talep. Adayları değerlendireceğiz ve karar vereceğiz. Verilen imzaları, kimsenin küçümseye hakkı yoktur. Saygıyla karşılamak, kurallarla oynamamak lazım. Oy ile seçildiyseniz, kulüplere baskı yapmayacaksınız. Bayern Münih Başkanı Herbert Hainer ile görüştük, önemli konular konuştuk. Dortmund’da ‘Sarı Duvar’ yine muhteşemdi. Bayern Münih ve Dortmund maçlarında seyircilerin katkısını izledim. Seçim projelerimizden biri yeni açıkta geniş tarafa daha fazla seyirci almak ve coşkuyu arttırmaktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurmuştuk, sonucunu bekliyoruz. UEFA statta buna izin veriyor.” diye konuştu.

TFF'den İstanbulspor'a yalanlamaTFF’den İstanbulspor’a yalanlama

Kulüpler: Kurultay için imza sayısı tamam... TFF: Bize ulaşmadıKulüpler: Kurultay için imza sayısı tamam… TFF: Bize ulaşmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.