Hasan Arat: Transferler panik transferiydi ve hatalıydı

Beşiktaş'ta Başkan Hasan Arat gündemi değerlendirdi. Arat kadro dışı kalan oyunculardan transfer stratejisine kadar birçok konuda açıklama yaptı.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Hasan Arat uzun vadeli hedefler hakkında konuştu.

Beşiktaş, geçtiğimiz cuma akşamı Kasımpaşa’ya 3-1 yenildi ve evinde aynı skorla üst üste 3. mağlubiyetini aldı. Başkan Hasan Arat Sky Sports’a hem gidişatı değerlendirdi hem de atacakları adımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Arat, kadro dışı bırakılan oyuncularla alakalı “Bu stratejimiz sona erecek. Oyuncuların kariyer sonlarını geçireceği bir kulüp olmayacağız. Takım için savaşan genç oyunculara odaklanacağız. Taraftarlarımızın mantalitesi bu.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş hâlâ evde yok... Aynı skor aynı hüzünBeşiktaş hâlâ evde yok… Aynı skor aynı hüzün

Arat altyapıya önem vereceklerini “Seçimden önce SWOT analizi yaptırdım. Çoğu taraftar takımda altyapıdan oyuncular görmek istiyor. Ana problemlerimizden biri altyapı oyuncularımızı başka kulüplere kaptırdık. Büyük bir hataydı. Transferler panik transferiydi ve hatalıydı. Şimdi bunları düzeltmemiz gerekiyor.” sözleriyle vurguladı. Arat özellikle Serdar Saatçi örneğini verdi ve serbest kalma bedelinin 40 milyon euro olduğunu vurguladı.

Almanya’daki scout ağının genişleyeceğini belirten Arat “Türkiye’de fabrika gibiyiz. Altyapımızdan her yıl 3-4 oyuncu çıkıyor. Almanya’daki scout ağımızı geliştireceğiz. Türkiye’deki oyuncuların yanı sıra Hollanda, İsviçre, Belçika ve Avusturya’daki genç oyuncuları takip ediyoruz. Genç oyuncular ve altyapı yatırımları için bütçe ayırdık. Altyapı oyuncularımız için stratejimizi değiştireceğiz.” açıklamasını yaptı.

Rıza Çalımbay Samet Aybaba'nın telefonunu açmadıRıza Çalımbay Samet Aybaba’nın telefonunu açmadı

Alex Oxlade Chamberlain hakkında da konuşan Arat “Çok iyi bir oyuncu. İnsanlar onu seviyor. Oyuncular arasında orta yolu bulmalıyız. Daha önce Ricardo Quaresma ile çalışmıştır. 1-2 tane yıldız oyuncumuz olabilir ama daha fazla olmamalı. Alabileceğimizin en iyilerini almalıyız.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’taki uzun vadeli hedeflerinden de bahseden Arat “Avrupa’da en çok tanınan kulüp olmayı hedefliyoruz. Şuan önce kazanmalıyız. Zor zamanlarda olduğumuz için buradayım. Biraz zaman alaack. Değişim bir günde olmaz. Ama şimdiden çok çalışmaya başladık.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.