Hatayspor kötü gidişi bitirmek, Galatasaray seriyi sürdürmek için sahada

Galatasaray, deprem nedeniyyle iç saha maçlarını Mersin'de oynayan Hatayspor'u yenerek milli takım arasına lider girmek istiyor. Üç maçtır kaybeden Volkan Demirel yönetimindeki ev sahibi takım, sarı kırmızılıların 10 maçlık galibiyet serisine son vermek istiyor.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Volkan Demirel'in Hatayspor'u Okan Buruk'un Galatasaray'ı ile karşılaşacak.

Galatasaray, Süper Lig’in 12. haftasında Hatayspor’a konuk olacak. Mersin Stadyumu’ndaki mücadele saat 19.00’da başlayacak. Maçı hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek’in yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ile Kamil Çetin yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mert Güzenge olacak. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı olarak verilecek.

Galatasaray ilk hafta Kayserispor ile 0-0 berabere kaldıktan sonra ligde 10 maç üst üste galip gelerek 11. hafta sonunda 31 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Süper Lig tarihinde 11. hafta itibarıyla kulüp tarihinin en iyi başlangıcını yapan Cim Bom, Hafta için Şampiyonlar Ligi’nde Bayren Münih’e 2-1 yenildi. Süper Lig’de 10 maçtır kazanan sarı kırmızılar galibiyet serisini sürdürerek hem Bayern Münih maçını unutmak hem de milli takım arasına lider girmek istiyor.

Galatasaray fırsat tepti... Son maça kaldıGalatasaray fırsat tepti… Son maça kaldı

Galatasaray savunmasına güveniyor

Galatasaray, bu sezon savunmada gösterdiği başarılı performansla da dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar, ligde oynadığı 11 müsabakada kalesinde 6 gol gördü ve bu performansıyla ligde en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Ayrıca oynadığı ilk 11 maçın hepsinin ilk 45 dakikalarında kalesini kapatan Cim Bom, 1978-79 sezonunda Trabzonspor’a ait olan ilk yarılarda gol yememe rekoru kırdı.

Galatasaray ile Hatayspor, bugüne kadar Süper Lig’de altı kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 1’i hükmen 4 kez sahadan galip ayrılırken, bordo-beyazlılar da 2 defa rakibini mağlup etti. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmadan Galatasaray 4-0 galip ayrılırken, ikinci yarıdaki maç deprem felaketi nedeniyle Hatay’ın ligden çekilmesinden dolayı oynanmadı ve sarı-kırmızılılar 3-0 hükmen galip sayıldı.

Volkan Demirel: Ömür boyu Hatay'da kalabilirimVolkan Demirel: Ömür boyu Hatay’da kalabilirim

Fernando Muslera sınırda

Sarı kırmızılılarda kaleci Fernando Muslera, Hatay karşısında sarı kart görmesi durumunda Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.

Hatayspor’da üç eksik

Oynadığı son 3 maçta puan toplayamayan Hatayspor, 14 puanla ligde 9. sırada yer alıyor. Hatayspor’un bu sezon çıktığı 11 maçta 3 galibiyeti, 3 mağlubiyeti ve 5 beraberliği bulunuyor. Rakip fileleri 18 kez havalandıran Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor, kalesinde ise 15 gol gördü. Akdeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Mehdi Boudjema, Nikola Maksimovic ve kırmızı kart cezası bulunan Joelson Fernandes karşılaşmada yer almayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.