Hatayspor ya Mersin’e ya Akhisar’a taşınacak

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, depremden sonra takımı ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 2-3 oyuncuyla anlaştıklarını belirten Demirel, gelecek sezon maçlarını ya Mersin ya da Akhisar sahasında oynayacaklarını söyledi.

Spor 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Volkan Demirel, haftada bir Hatay'a gittiğini söyledi.

Kahramanmaraş depremlerinden sonra Hatay’ın ne kadar perişan durumda olduğunu Türkiye’ye anlatan ilk kişilerden biriydi. Deprem sırasında ve felaketten sonra yaptıklarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Fenerbahçe efsanesi ve Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Hürriyet gazetesinden Süleyman Arat’a açıklamalarda bulundu. Volkan Demirel özetle şunları söyledi:

* Haftada en az 1-2 kere Hatay’a gelip destek olmaya, insanlara umut olmaya çalışıyorum. Benim geride kalan 2.5 ayda en zorlandığım soru ‘Nasılsın?’ sorusu oldu. ‘İyiyim’ desem diyemiyorum, ‘kötüyüm’ desem utanıyorum. İnsanlara nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum.

* Deprem sonrası bölge zor bir süreçten geçiyor. Ama hayat devam ediyor, ben de bu hayatın devam etmesine yardım etmek için sık sık buraya gelmeye çalışıyorum, haftada en az bir iki kere, buraya geliyor ve insanların ihtiyaçlarına destek vermeye çalışıyorum. Onlara umut olmaya çalışıyorum ve elimden geldiği kadar da hep geleceğim ve beraber olacağız.

Süper Lig’de yeni sezonun başlangıç tarihi belli olduSüper Lig’de yeni sezonun başlangıç tarihi belli oldu

Volkan Demirel, maçları Mersin’de oynamak istiyor

* Yeni sezonda saha ve organizasyon şartlarını halledersek maçları oynamak için uygun olan Akhisar veya Mersin’den birinde Hatayspor’u tekrardan ayağa kaldırmaya çalışacağım. Bu insanların sevgisine layık olmaya çalışacağım. Maçları Mersin’de oynamayı daha çok istiyoruz. Çünkü 400 bin Hataylı deprem sonrası Mersin’e göç etti. Herkes Hatayspor’u ayağa kaldırmak için çalışıyor. Ben de elimden geldiğince Hatayspor’u en iyi şekilde hazırlayacağım ve el birliğiyle 2023-24 sezonunda zümrüdüanka kuşu gibi hayata döndüreceğiz, küllerimizden yeniden doğacağız. Bu dönemde çeşitli kulüplerden transfer teklifleri geldi ama ben Hatayspor’u bırakmak istemiyorum. Bu insanların bana olan sevgisini gördünüz, bu sevgi ile bizde gelecek sezonun hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladık. Seneye inşallah Hataysporumuz’u ayağa kaldıracağız.

Hataysporlu Christian Atsu'dan acı haber geldiHataysporlu Christian Atsu’dan acı haber geldi

Hatayspor 2-3 futbolcu ile anlaştı

* Yurt dışında izlediğim, beğendiğim futbolcularla bire bir görüşmeler yapıyorum. Daha önce çalışırken sadece videolarını izliyordum, şimdi hem görüntülerini izliyorum ve tespit ettiğimiz oyuncuların maçlarını gidip yerinde izleme, kendileriye görüşme fırsatım oluyor. Hatay’ın durumunu anlatıyorum. Sağ olsun gerçekten oradaki oyuncular da Hatay’ın durumunu bilmelerine rağmen benim söylediklerimle beraber bana inanıp buraya gelmeyi tercih ediyorlar. Şimdiden 2-3 oyuncuyla anlaştık gibi.

* Şu anda kadromuzda ayrılan oyuncularımız oldu. Mevcut kadroda 15-16 futbolcumuz var, en az 10-12 transfer yaparak Hatayspor’u yeni sezona hazırlayacağız. Kiralık oynayanlar geri dönecek ama bonservisiyle verdiğimiz oyuncuları döndürmek zor. Maliyeti olmadan yeni bir takım kurmaya çalışıyoruz, Başka takımlarda kiralık oynayan oyuncularımla konuşuyorum. Onların bütün performans bilgilerini, kendilerinden moral ve motivasyon bilgilerini alıyorum. İnşallah onlarla en iyi şekilde hazırlanarak Hatayspor’u dediğim gibi Ankakuşu gibi hayata döndüreceğiz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.