Hatayspor’da saat 04.17! Bir maçtan ötesi…

Hatayspor'un deprem nedeniyle Mersin'de oynadığı Kasımpaşa maçında duygusal anlar yaşandı. 04.17'de oyun durdu, futbolcular alkışlarla depremde ölenleri andı.

Spor 20 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Hataysporlu futbolcular depremde hayatını kaybeden Christian Atsu ve Taner Savut'u andı.

Son yılların en duygusal maçlarından biriydi. Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Hatay’ın takımı Hatayspor bu sezon maçlarını oynayacağı Mersin’de ilk kez sahaya çıkıyordu. Karşılaşma öncesinde 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden Hatayspor çalışanları ile futbolcular Christian Atsu ile sportif direktör Taner Savut’un yer aldığı klip gösterildi. Bu sırada ısınmada olan iki takım futbolcuları çalışmalarını durdurarak klibi izledi. Bu sırada Hatayspor’a ev sahipliği yapan Mersin için stattan ‘Teşekkürler Mersin’ anonsu yapıldı.

'Aşkın Olayım' çalıyor, Icardi Galatasaray'ı 3 puana taşıyor‘Aşkın Olayım’ çalıyor, Icardi Galatasaray’ı 3 puana taşıyor

Tribünde depremde hayatını kaybeden Christian Atsu ile sportif direktör Taner Savut’un fotoğrafının yer aldığı siyah afiş asıldı. Hatay ekibi, Mersin için tasarlanan lacivert mavi formayla çıkarken futbolcular, ‘Unutmayacağız’ yazılı pankart taşıdı. Maç öncesinde depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Rizespor, Alanyaspor duvarını aşamadıRizespor, Alanyaspor duvarını aşamadı

4.17’de oyunun durduğu sırada sahadaki oyuncular ve tribündeki taraftarlar alkışlarla 6 Şubat’ta depremde kaybedenleri andı, bazı taraftarlar sahaya çiçek attı. Maça gelince iki takım da pozitif futbol oynamaya çalıştı. Ancak kalecilerin başarılı kurtarışları gole engel oldu. Maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.