‘Aşkın Olayım’ çalıyor, Icardi Galatasaray’ı 3 puana taşıyor

Galatasaray sezonun ilk büyük maçında Trabzonspor'u Arjantinli yıldız Mauro Icardi'nin golleriyle 2-0 yenerek bu sezon ilk galibiyetini aldı. Yeni transfer Hakim Ziyech, karşılaşma sonra seyircilere tanıtıldı.

Spor 20 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Mauro Icardi, Olimpija Ljubljana'dan sonra Trabzonspor ağlarını da sarstı.

Süper Lig’in son iki yılında şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray ile Trabzonspor sezonun ilk büyük maçında Seyrantepe’de karşı karşıyaydı. Sarı kırmızıların kadrosunda geçen yıla göre değişen sadece sol bek Angelino’ydu. Maç dengeli başladı. Galatasaray ileride pres yaparak kazandığı toplarla pozisyon üretmek istiyor, Trabzonspor ise özellikle Trezequet’yi kullanarak gol peşinde koşuyordu.

‘Tangocu’ kapıyı iki kere çalar!‘Tangocu’ kapıyı iki kere çalar!

5. dakikada Mertens’in verdiği pasta Torreira’nın sert şutu Galatasaraylı oyunculara çarpıp top yön değiştirdi ve auta gitti. Okan Buruk’un ileride yaptırdığı pres 23’te sonuç verdi. Bakesetas, topu orta alanda kaybetti. Kerem Aktürkoğlu kaptığı topu bekletmeden Cimbom’un gol ayağı Icardi’ye verdi. Arjantinli futbolcu da hem Galatasaray’ın bu sezonki ilk golünü attı hem de ‘Aşkın Olayım’ şarkısını bir kez daha dinletti. Icardi, böylece ligde ilk kez 11’de çıktığı maçta ağları havalandırmış oldu. Ayrıca oyuncu, Burak Yılmaz’dan sonra Trabzonspor’a üst üste iki Süper Lig maçında gol atan ilk Galatasaraylı olmayı başardı. 40. dakikada Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bir pozisyona yaptığı itirazın ardından sarı kart gördü. İlk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Hatayspor'da saat 04.17! Bir maçtan ötesi...Hatayspor’da saat 04.17! Bir maçtan ötesi…

İkinci yarıda Galatasaray önde oynamasına karşın maça ağırlığını koydu. Rakibine pozisyon vermezken fırsatları değerlendiremedi. Trabzonspor, ikinci yarının başında Trezequet’nin sakatlanmasıyla hücumda tüm etkinliğini yitirdi. 65’te Abdulkerim Bardakcı’nın uzun topuna soldan hareketlenen Angelino bekletmeden topu içeri çevirdi, Yunus Akgün altı pas içinde kaleciyle karşı karşıya topa vurdu, Uğurcan gole izin vermedi. Seken topu Mertens tamamladı ancak Trabzonspor savunması meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 'hakem' sezonunu açtıGalatasaray Başkanı Dursun Özbek ‘hakem’ sezonunu açtı

85’te Icardi aut çizgisinde topu içeri çevirerek Oliveira ile buluşturdu. Oliveira’nın altı pasa gönderdiği topa Bakambu topuğuyla hamle yapsa da istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak auta gitti. 85’te Bakambu’nun pasında Icardi, Uğurcan Çakır’la karşı karşıya kaldı ancak topu auta attı.

Sarı kırmızıları rahatlatan gol 90+3’te yine Arjantinli yıldız Mauro Icardi’den geldi. Kaan Ayhan’ın soldan uzun ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Icardi topa narika bir kafa vuruşu yaparak skoru 2-0’a getirdi. Karşılaşma da bu skorla bitti.

Faslı Hakim Ziyech taraftara tanıtıldı.

Yeni transfer Hakim Ziyech üçlü çektirdi

Galatasaray, yeni transferi Faslı futbolcu Hakim Ziyech’i taraftarla buluşturdu. Maçın son dakikalarında stat hoparlörlerinden taraftarlara bitiş düdüğünün ardından tribünden ayrılmamaları anons edildi. Karşılaşma bitmesinin ardından Kuzey Tribünü’nde taraftarların arasına giren 30 yaşındaki yıldız futbolcu, önce platformda sonra sahaya inerek taraftara ‘üçlü’ çektirdi.

Icardi: Her zaman mükemmeli aramamız gerekiyor

Maçın yıldızı Icardi karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada Kayserispor beraberliği sonrası hırslandıklarını söyledi. Arjanli futbolcu şöyle konuştu: “Tabii ki de önemli bir maçtı bizim için. Derdi diyebileceğimiz bir maç. Kazandığımız için memnunuz. Yeni gelen oyuncular tabii ki şampiyon takıma geliyorlar. Başkanımız da ona göre oyuncular getiriyor. Her birinin kendini göstermesi ve adapte olması gerekiyor. Ben hırslı bir oyuncuyum. Olabildiğince goller atmaya çalışacağım. Geçen sezon gollerimle birlikte şampiyonluğu da kutladım. Asıl amacımız bu sene de şampiyon olabilmek. Her zaman mükemmeli aramamız gerekiyor.”

Okan Buruk galibiyet için oyuncularına teşekkür etti.

Okan Buruk’tan Ziyech ve Zaha sözleri

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, net bir galibiyet aldıklarını belirterek “Hakemin performansını beğenmedik. Dışarıdan izleyenlerin de çok beğendiğini düşünmüyorum. Atilla hoca iyi maç yönetmedi. Galatasaray buna rağmen oyunu güzelleştirdi, pozisyona girdi, goller attı” dedi.

Ozan Kabak sevindirdi, Atilla Szalai üzdüOzan Kabak sevindirdi, Atilla Szalai üzdü

Yeni transferler hakkında da bilgi veren Buruk şöyle konuştu: akim Ziyech’e ‘Hoş geldin’ demek istiyorum. Maçtan sonra konuştuk. Uğurlu geldiğini söyledim. Güzel ve farklı bir tanıtım oldu. İyi oyuncularımız vardı, daha da iyi olduk. Rekabet artacak. Şampiyonlar Ligi’ne girmek ve Türkiye’de şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Türkiye Kupası da hedeflerimizden. Tüm oyuncuları kullanacağım. Kritik maç oynadık, puan kaybına tahammülümüz yoktu. Avrupa’da başarı istiyoruz. Sokakların kutlamalarla dolduğu bir ortam yaşatmak istiyoruz. İnşallah olur. Zaha mayıs ayından beri oynamamıştı. Normal planlamamızdan biraz daha erken oynattık. İki maçta gördük ki, onu yüzde 100 şekilde sahaya sürmek bizim için daha önemli olacak. Sakatlık gibi önemli bir durumu yok, sadece onu hazırlamak istiyoruz.”

Rizespor, Alanyaspor duvarını aşamadıRizespor, Alanyaspor duvarını aşamadı

Bjelica: Trezeguet’in kaburgası kırıldı

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica ise “Galatasaray’ı kutlarım. Daha iyilerdi ve galibiyeti hak ettiler. İlk golde gereksiz bir hata oldu. Bu tip topları merkez bölgede istemiyoruz ama gereksiz bir hata oldu. Mauro Icardi de böyle topları gol yapabilecek kalitesi var” dedi. Bjelica, sakatlanarak oyundan çıkan Mısırlı futbolcu Trezaguet’nin durumuyla ilgili şunları söyledi: “Kaburgasında kırık var. Kaburgasında kırık oluşturacak bir pozisyonda faul bile çalınmaması çok şaşırtıcı.”

Trabzonspor Teknik Direktörü, Uruguaylı santrfor Maxi Gomez’in takımdan kiralık olarak ayrılabileceğini belirterek “Onu da oyuna sürerek sakatlanma riskini almak istemedim” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.