Hayatının kumarını Türkiye’de oynamıştı: Kruse futbolu bıraktı

Spor 22 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Max Kruse aktif futbol yaşantısını noktaladı.

Hücuma yönelik orta saha bölgesinde yaptıklarıyla yıllarca Bundesliga’nın vazgeçilmez isimlerinden olan Max Kruse futbolculuk yaşantısını noktaladı. 35 yaşındaki Kruse kariyeri boyunca Almanya dışında yalnızca Türkiye Süper Lig’de forma giymişti.

2019-20 sezonu başında Werder Bremen’den Fenerbahçe’ye gelen oyuncu sarı-lacivertli ekiple çıktığı 23 maçta 7 gol 8 asist yapmıştı. Kruse özellikle 2019-20 sezonunun ilk yarısında etkili bir performans ortaya koyduktan sonra hayal kırıklığı yaratmıştı. Deneyimli futbolcu pandemi nedeniyle sezona verilen aradan döndükten sonra kulüple sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmişti.

Fred'in atılma nedeni belli oldu: KüfürFred’in atılma nedeni belli oldu: Küfür

O dönem Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kulüplere pandemi nedeniyle imtiyazlar tanınmasını da hesaba katarak poker oynama alışkanlığı olan Kruse hakkında “Hayatının pokerini oynadı” yorumu yapmıştı. FIFA daha sonra oyuncuyu haklı bulmuştu. Oyuncu böylece 7.5 milyon euro kazanmıştı.

Kulüp kariyeri boyunca 558 maça çıkan futbolcu 162 gol atıp 134 asist yaptı, bir tek kırmızı kart bile görmedi. Kruse 2015-16 sezonunda Wolfsburg’la Almanya Süper Kupası kazanma sevinci yaşadı.

Fenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybettiFenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.