Hendry elendi ama dönüş için istekli

Snooker efsanesi Stephen Hendry, Dünya Şampiyonası Elemeleri Açılış Turu’nda çarşamba akşamı James Cahill’e 10-4 kaybetti. 54 yaşındaki efsane, mağlubiyete rağmen geri dönüş için umutlu.

Spor 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Hendry bu sene değilse belki seneye...

Snooker’da 90’lar denince akla gelen birkaç isimden biri Stephen Hendry. Ronnie O’Sullivan gibi bir efsane bu spora hiç başlamamış olsa belki de Hendry’nin ismi hala en tepede anılıyor olacak ve yeni nesiller onunla karşılaştırılacaktı. Ancak her ne kadar Ronnie, 2022’de yedinci dünya şampiyonluğunu yaşayıp Hendry’yi tarihin en fazla dünya şampiyonluğu kazananlar sıralamasında yakalamış olsa da 54 yaşındaki İngiliz’in bıraktığı izi yok etmek o kadar kolay değil.

Nitekim Hendry, yeni izler bırakmak adına Crucible’a dönme niyetinde. Crucible, yani snookerın en büyük arenası, bizim bildiğimiz adıyla Dünya Şampiyonası… Hendry, bu senenin eleme turlarında James Cahill’le karşı karşıya geldi. Maça son derece iyi başlayan Hendry ilk frame’i 100’lük seri yaparak kazanmasına karşın bu ivmeyi sürdüremedi ve maçı 10-4 kaybederek Crucible macerasına erken veda etti.

Ronnie O’Sullivan 7 kez şampiyonRonnie O’Sullivan 7 kez şampiyon

Hendry maç sonrası Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda 777. 100’lük serisine vurgu yaptı ve: “İlk frame’de 777. 100’lük seri. 777, sayı olarak 776’dan çok daha hoş duruyor” dedi. Maç sonrası WST’ye açıklamalarda bulunan Hendry, “İlk frame çok hızlı gelişti, belki de bu bana ters geldi. Sonraki iki veya üç frame’de büyük şansım oldu fakat cılız şanslardı. Fazlasıyla basit hata yaptım, bu hatalar yorumculuk yaparken gördüğümde sporcuları eleştirdiğim hatalardı” diye konuştu.

Geleceğiyle alakalı da bilgi veren Hendry, yeniden iddialı olabilmek adına maç ritminin önemine vurgu yaptı ve: şunları söyledi: “Buralarda kazanmak için birçok maça çıkmak lazım. Ben de genelde oynadığım maçlarda genelde ilk frame’de kaybediyorum. Gelecek sezon diğer oyuncularla çalışmam lazım. Tian Pengfei ve Xu Si ile biraz hazırlanma imkanım oldu ancak seneye daha çok maç yaparak buraya gelmem lazım. Planım bu olacak.”

“Tuhaf şekilde eğlenceli…”

Snooker sporunun kendisi için ne kadar eğlenceli olduğunu vurgulayan efsane, “Kesinlikle oynamak istiyorum. Daha önce de vurguladığım gibi bu bir geri dönüş değil. Günde üç dört saat oynayıp önüme gelen turnuvaya girmeyeceğim. Verdiğim taahhütlerle beraber girebildiğim etkinliklerde olacağım. Oynamayı seviyorum ve bu tuhaf şekilde eğlenceli”dedi.

Manchester ve Newcastle Şampiyonlar Ligi aşkınaManchester ve Newcastle Şampiyonlar Ligi aşkına

Crucible’a dönüşün uzak bir rüya olduğunu da vurgulayan Hendry, “Bir gün tekrar Crucible sahnesine çıkmak hala uzak bir hayal. Bunu yapabilir miyim şüpheli, tersi ihtimal daha fazla. Ancak böyle bir hayal var”diye konuştu.

Hendry, 2020’de aldığı wild card ile World Snooker Tour’a dönmüştü. Hendry’nin hayalinin gerçek olması, bu spora 90’larda gönül vermiş her spor severin rüyasıdır diye düşünmek yanlış olmaz. Hele ki bir Ronnie-Stephen maçını tekrar Crucible sahnesinde izlemek, işte bu, modern dönemin en büyük snooker hikayelerinden birinin ortaya çıkmasını sağlayabilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.