Hentbolda finalin adı belli oldu: Beyza ve takımı hayal kırıklığına uğradı

Kadınlar Hentbol Şampiyonlar Ligi dörtlü finalinde Beyza İrem Türkoğlu’nun formasını giydiği Esbjerg, Ferencvaros’a yenildi. Turnuvada Ferencvaros ve Kristiansand şampiyonluk, Esbjerg ile Györi üçüncülük maçı yapacak.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hentbol Şampiyonlar Ligi'nde finalistler belli oldu.

Kadınlar hentbolunda Avrupa’nın kulüpler bazında en büyüğü bugün belli olacak. Dün başlayan dörtlü final organizasyonunda yarı finaller oynandı.

Temsilcimiz Beyza İrem Türkoğlu’nun formasını terlettiği Esbjerg, Ferencvaros’la karşı karşıya geldi. Ferencvaros, ilk yarısını 17-13 geride tamamladığı karşılaşmada geri dönüşe imza attı ve maçı 30-29 kazandı. Ferencvaros’ta Angela Malestein 7 golle yıldızlaşırken; Esbjerg’de Nora Mork ve Ella Reistad’ın 7’şer golü yeterli olmadı. Temsilcimiz Beyza, skor üretemedi. Macar ekibi bu sonuçla tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi.

Hentbolun yenilmez armadası Beşiktaş, Sakarya’dan çıkamadıHentbolun yenilmez armadası Beşiktaş, Sakarya’dan çıkamadı

Györ ile Kristiansand’ı karşı karşıya getiren bir diğer yarı final karşılaşmasında ise Kristiansand, ilk yarıda yakaladığı üstünlüğü elinden bırakmadı ve maçı 37-35 kazandı. Kristiansand’da Jamina Roberts 8 ve Marketa Jerabkova 7 golle yıldızlaşan isimler oldular. Györ’de Bredal Öftedal 11, Ana Gros 9 golle öne çıktılar ancak takımlarını finale taşıyamadılar.

Kristiansand’ın üst üste üçüncü, Ferencvaros’un tarihindeki ilk şampiyonluğu arayacağı final maçı bugün 19.00’da oynanacak. Beyza’lı Esbjerg ve Györ’ün üçüncülük maçı 16.15’te.

Kadınlar geliyorKadınlar geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.