Herkes ‘zayıf halka’ diyordu, maçı kurtaran isim oldu: Samet Akaydin!

A Milli Takım'ın Gürcistan'ı 3-1 mağlup edip EURO 2024'e galibiyetle başladığı maçta iyi bir performans çizen Samet Akaydin son saniyede çizgiden bir top da çıkararak galibiyette önemli bir rol oynadı.

Spor 19 Haziran 2024
Samet Akaydin Gürcistan maçına damga vurdu.

EURO 2024’e hazırlanış sürecinde önce Çağlar Söyüncü, ardından da Ozan Kabak’ı sakatlığa kurban veren A Milli Takım kadrosunda kafalarda en çok soru işaretine yol açan isim kuşkusuz Samet Akaydin’di. Devre arasında transfer olduğu Fatih Terim’in Panathinaikos’unda sergilediği kötü performanslarla dikkat çeken, devamında 19 Mayıs’a özel yaptığı paylaşım sebebiyle de kadro dışı bırakılan Samet’e Adana Demirspor’dan da hocası olan Vincenzo Montella güvendi ve Gürcistan karşısında ilk 11’de sahaya sürdü.

Sergilediği oyunla Gürcü hücumculara geçit vermeyen Samet, rakip takımın yıldızı Kvara karşısında da girdiği birebirlerden galip ayrılmayı başardı. Karşılaşmanın son anlarında skor 2-1’ken Gürcistan’ın gol olmak üzere olan bir şutunu da çizgiden çıkaran Samet millilerin skor üstünlüğünü korudu, bu pozisyonun ardından oluşan korner dönüşünde ise Kerem Aktürkoğlu golü bulup skoru 3-1’e getirdi.

Milliler bitiş düdüğüyle birlikte Samet’e koştu.

Karşılaşmanın bitimiyle A Milli Takım futbolcuları ve teknik heyet büyük bir sevinç yaşarken birçok isim de çizgiden çıkardığı topu tebrik etmek için Samet Akaydin’e yöneldi. Karşılaşmanın ardından mikrofonlara konuşan kaptan Hakan Çalhanoğlu’da galibiyetin gelişinde Samet’in son anlarda çizgiden çıkardığı topun çok büyük önem arz ettiğini söyledi. Ayrıca Samet Akaydin’in karşılaşmada stoper partneri Abdülkerim Bardakcı’nın 14 numaralı şortuyla oynaması da dikkat çekti.

4 numaralı formayı terleten Samet 14 numaralı şortla…

Samet Akaydin karşılaşma boyunca girdiği yedi ikili mücadelenin altısını kazandı. Dört hava topu mücadelesinin tamamından galip ayrıldı. Altı tehlikeli engellemenin yanı sıra iki de şut engelledi. Bir defa pas arası yaparken iki kez de top çaldı. Karşılaşmanın ardından konuşan Samet son anlarda yaşanan pozisyonu şu sözlerle değerlendirdi:

“İnanılmaz bir atmosfer vardı. Taraftarlarımız bize inanılmaz destek verdi. Kendimizi evimizde hissettik. Gerçekten çok iyi hazırlanmıştık. Ne kadar zor geçeceğini biliyorduk. Her zaman her gün konuştuk, toplantı yaptık, ne kadar önemli bir maç olduğunu vurguladık. Aile gibi olduk. Maçı kazanacağımıza inanıyorduk. Özgüvenimiz arttı. Bu sevinci bu geceden sonra unutup Portekiz maçına odaklanacağız. Sadece bir maç kazandık. Gruptan çıkana kadar konsantrasyon devam edecek. Son saniyede kalbim biraz durdu. Çok korktuk. Allahımıza şükürler olsun, üstesinden geldik. İnşallah gruptan çıkarız. Ülke olarak her şeyi hak ediyoruz”

Gürcistan zaferi sonrası dillerde enfes goller ve enfes atmosfer!Gürcistan zaferi sonrası dillerde enfes goller ve enfes atmosfer!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.