Heung-Min Son attı, Güney Kore yarı final biletini kaptı

Asya Kupası’nda ilk yarı finalistler belli oldu. Avustralya’yı mucizevi bir geri dönüş sonucu 2-1 mağlup eden Güney Kore tur atladı. Tacikistan’ın rüyasıysa çeyrek finalde Ürdün’e karşı son buldu.

Spor 3 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Güney Kore'yi ipten Tottenhamlı yıldızı aldı.

Katar ev sahipliğinde düzenlenen Asya Kupası’nda çeyrek final heyecanı oynanan iki maçla başladı. Avustralya-Güney Kore maçına iki takım da oldukça dengeli girdi. Dakikalar 20’ye geldiğinde Avustralya biraz hareketlenip Metcalfe ve Goodwin’le pozisyonlara girse de eşitlik bozulmadı. 30’da Seol Yung-Woo’nun attığı gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. İlk yarının son anlarında ceza sahası içinde buluştuğu topa vole vuran Goodwin’in filelere gönderdiği golle Avustralya 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 

İkinci devreye üstün başlayan taraf Güney Kore’ydi fakat Uzak Doğu temsilcisi golü bir türlü bulamadı. Uzatma dakikalarına Avustralya’nın 1-0 üstünlüğüyle gidilen maçta kangurular yarı final için saniyeleri sayarken Heung-Min Son’un ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyonda hakem penaltıya hükmetti. Topun başına geçen Hwang, karşılaşmayı uzatmalara götürecek golü Avustralya ağlarına bıraktı. 

Son saniyede turu kaptırmanın verdiği moral bozukluğu kanguruların uzatma performansını etkiledi. Baskılı oyunuyla fırsatlar yakalayan Güney Kore, 104’üncü dakikada süper starı Son’un ayağından bulduğu frikik golüyle 2-1 öne geçti. Golün hemen ardından Avustralya’da Aiden O’Neill VAR uyarısı sonucu kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğünü son düdüğe kadar korumasını bilen Güney Kore yarı finale yükselen taraf oldu. 2015’in Asya Kupası şampiyonu Avustralya ise turnuvaya son sekiz aşamasında veda etti. 

Günün diğer eşleşmesinde ise Ürdün, tarihinde ilk kez Asya Kupası’nda boy gösteren Tacikistan’ı 66’ncı dakikada Hanonov’un kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup etti ve rakibini turnuva dışına itti. Bu sonuçla tur atlayan Ürdün, yarı finalde Güney Kore’yle karşılaşacak. 

Galatasaray'a Samsun'da 11 dakika yettiGalatasaray’a Samsun’da 11 dakika yetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.