Galatasaray’a Samsun’da 11 dakika yetti

Galatasaray, ilk 11 dakikada Nelson ve Barış Alper Yılmaz'la bulduğu gollerle Samsunspor'u deplasmanda 2-0 yendi. Kaptan Muslera kurtarışlarıyla öne çıkarken Cim Bom maç fazlasıyla Fenerbahçe'yi geride bırakarak lider oldu.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Samsunspor deplasmanından iki gollü galibiyetle döndü.

Galatasaray ligin 24. haftasının açılış gününde Samsunspor’a konuk oldu. Sarı-kırmızılıların hedefi maçını kazanmak ve Fenerbahçe’nin üç puan önüne geçerek zirve yolundaki rakibi üstünde baskı kurmaktı. Samsunspor ise dört maçlık yenilmezlik serisini koruyarak taraftarının da desteğiyle çıkışını sürdürme amacındaydı.

Maça hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. 5. dakikada kullanılan yan topta Kerem Demirbay ortaladı. Mauro Icardi kafayla aşırdı ve Victor Nelsson’un vuruşuyla sarı-kırmızılı ekip 1-0 öne geçti. Cimbom hız kesmedi. 11. dakikada Mertens’in defansın arkasına ara pasına iyi hareketlenen Barış Alper Yılmaz, önce Alim Öztürk’ten sonra kaleci Okan Kocuk’tan sıyrıldı. Barış Alper topu boş ağlara yolladı ve durum 2-0 oldu. Opta verilerine göre 2023/24’te ilk kez bir Süper Lig maçının ilk 15 dakikasında iki gol atan Galatasaray, daha önceki 23 karşılaşmanın bu bölümlerinde sadece üç gol atabilmişti.

Bu iki golün ardından Galatasaray biraz daha kontrollü bir futbol oynamaya başladı. 20. dakikada rakip kalede etkili olan Samsunspor Olivier Ntcham’ın şutuyla gole yaklaştı, Muslera başarılı oldu. 44. dakikada Mauro Icardi topu ağlara yolladı ancak bu kez de ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı, ilk yarı 2-0 bitti.

İkinci yarıya Samsunspor çok baskılı başladı. Holse henüz 47. dakikada gole yaklaştı fakat Muslera yine başarılı oldu. Daha sonraki beş dakika içinde gelen üst üste şutlar sonuç vermedi.

Daha sonra baskıyı kıran Galatasaray rakip ceza alanında baskı kurmayı başardı. 61. dakikada Torreira’nın şutu kaleci Okan’dan döndü, Kerem Aktürkoğlu seken topa istediği dokunuşu yapamayınca net fırsat kaçtı, skor değişmedi. 71. dakikada sağ kanattan gelen ortaya hareketlenen Mauro Icardi topa vuramadı ve ardından rakibinin kendini çektiğine yönelik itirazlarda bulundu. Galatasaray da sosyal medya hesabından pozisyona dair paylaşım yaptı.

82. dakikada Galatasaray’dan kiralık olarak Samsunspor’da forma giyen Taylan Antalyalı oyundan çıktı. Antalyalı kenara gelirken Samsunspor taraftarı tarafından ıslıklandı. Kalan sürede oyunun temposunu kontrol eden Galatasaray rakibine net fırsat vermedi ve zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılmayı başardı. Sarı-kırmızılılar puanını 63’e yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Samsun 26 puanla 15. sırada kaldı.

‘Net penaltımız verilmedi’

Karşılaşma ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk “Fenerbahçe ile oynadığımız maçtaki VAR hakemiyle bugünkü hakem aynı. Biz artık bunda kasıt arıyoruz. Icardi’ye yapılan net penaltı. Galatasaray’ın şampiyonluğunu kimse engellemeyecek. Galatasaray, hak ettiği temiz bir şampiyonluğa doğru gidiyor. Bu maçtaki VAR hakeminin cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim yolumuz şampiyonluk. Sonuna kadar hem masada hem sahada gereken ne varsa hepsini yapacağız. Galatasaray’ın hakkını bu kötü kalplilere yedirmeyeceğiz” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise “Verilmeyen penaltı var, onu atlamayalım. Birçok maçta olduğu gibi… Kerem Aktürkoğlu çok değerli ve önemli bir oyuncu. Son üç seneki asistleri, geçen sene şampiyonlukta yaptıkları, bu sene Avrupa’da yaptıkları… Kerem olmadığında takımın üretmekte ne kadar zorluk çıktığını gördük. Gerçek Galatasaray taraftarları ona sahip çıkıyor. Stadımızda da artık kendi oyuncularımıza protesto istemiyoruz. Zaten inanılmaz destek veriyorlar, bu konuda mutluyuz. Ufak tefek sesler çıkabiliyor. Bunu Galatasaray taraftarının bütününe yaymamalıyız. Onları da uyarmalıyız. Her şey olabilir, maç son dakikaya kadar devam ediyor. Onların desteğiyle iç saha maçlarını kazanıyoruz. Bana, yönetime, başkana sahip çıkıyorlar. Biz camia olarak birleştiğimizde mutlu oluyoruz. Hedef 24. Önce kupa sonra Başakşehir maçında takımı en güzel şekilde destekleyeceklerini biliyorum” dedi.

Galatasaray için ‘Karadeniz’ demek üç puan demek…Galatasaray için ‘Karadeniz’ demek üç puan demek…

‘Fırsat transferi olursa değerlendiririz’

Transfer konusunda konuşan Buruk “Berkan Kutlu Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan sol bekte çok iyi oynadı. Üçünden de memnunum. Yönetim ne istersek yapıyor. Başkanımız sürekli yanımızda. Bundan sonraki günlerde transfere ihtiyaç olursa Avrupa’ya yazamayacağız ama Türkiye Ligi’nde kullanabiliriz. Fırsat transferi olursa değerlendiririz. Yabancı boşluğu var, belki bunu ileride kullanırız. Taraftarın transferde bize verdiği destek de önemli. Belirlediğimiz oyuncular vardı. Cedric Bakambu sonrası Carlos Vinicius plana dahil oldu. Elimizdeki profillerin dışında bir isim, 9 numara diyebileceğimiz bir oyuncu. En iyi şekilde kullanmaya çalışacağız. Serge Aurier çok tecrübeli. Afrika Kupası’nda oynuyor, takıma büyük güç katacaktır” diye konuştu.

Samsunspor teknik patronu Markus Gisdol “İlk 15 dakikada iki gol yedik ve daha sonra geri gelmek zor oldu. 75 dakika takımım iyi oynadı. Oyuncularımız performansından memnunum ve onlarla gurur duyuyorum. Skordan mutlu değilim. Galatasaray gibi bir takıma küçücük bir şans verirseniz, değerlendirirler” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.