Hollanda’da yanlış anons vakası

Bursaspor'un şampiyon olduğu 2009-10 sezonunda Fenerbahçe taraftarının başına gelen yanlış anons vakası bu kez Hollanda'da yaşandı. Kutlama yapmak için sahaya inen Roda taraftarı düş kırıklığına uğradı.

Spor 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Hollanda 2. Ligi'nde Eredivisie'ye yükseldiğini sanan Roda taraftarı, sahaya indi.

2009-2010 sezonunun son haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu Bursaspor’a kaptırdı. Kadıköy’de yapılan yanlış bir anons yüzünden yüzlerce taraftar sahaya inip sevinç gösterisi yaptı. Ancak gerçek çok geçmeden anlaşıldı. Sevinç yerini üzüntüye terk etti. Bu yaşananların bir benzeri Hollanda 2. Ligi ekibi Roda’nın başına geldi.

Bas Siburn yönetimindeki Roda ile Henk de Jong’un çalıştırdığı Cambuur karşı karşıya geldi. Parkstad Limburg Stadion’da oynanan müsabakada kazanan 2-0’lık skorla ev sahibi Roda oldu. Sarı-siyahlı takıma üç puanı getiren golleri 65’te Sami Ouaissa ve 75’te Vaclav Sej attı.

Çekiştikleri Groningen’in yenildiğini düşünen Roda taraftarları, Eredivisie’ye yükseldiklerini zannederek kutlama yapmak için sahaya girdi. Ancak Roda’nın en yakın takipçisi Groningen, Telstar’a konuk olduğu maçta 90+5’te Thom van Bergen ile golü buldu ve maç 1-1 berabere bitti. Bu sonuçla Groningen’in lige çıkmak için matematiksel şansı son haftaya taşındı.

Willem’in ardından lig yükselecek ikinci takım ise son haftada belli olacak. Lig ikincisi Roda ile üçüncü Groningen, Eredivisie’ye çıkabilmek için karşı karşıya gelecek. Karşılaşma Groningen’in sahasında oynanacak.

Galatasaray taraftarından kombineye hücumGalatasaray taraftarından kombineye hücum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.