Houston’ın yükselişi Alperen’in dönüşüne etki edebilir

NBA'de Houston Rockets üst üste dokuzuncu galibiyetini aldı ve 10. sıradaki Golden State Warriors'la arasındaki farkı yalnızca yarım maça indirdi. ESPN'den gelen bilgiye göre Alperen Şengün normal sezon bitmeden sahalara dönebilir.

Spor 26 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Houston Rockets NBA'de üst üste dokuzuncu galibiyetine uzandı.

NBA’de Houston Rockets’ın önlenemez yükselişi sürüyor. Teksas ekibi son olarak Portland Trail Blazers’ı deplasmanda 110-92 mağlup etti ve üst üste dokuzuncu galibiyetini aldı. Houston bu galibiyetle 71 maçta 36. kez kazandı. Bu da play-in potasının son takımı Golden State Warriors’la galibiyet sayısını eşitlemek anlamına geliyor. Warriors’ın 70 maçta 36 galibiyeti var, dolayısıyla galibiyet yüzdesi eksik maçın etkisiyle daha yüksek olduğu için hala Rockets’ın bir adım önünde yer alıyor. Ancak Houston play-in yarışında söz sahibi olabileceğini net şekilde kanıtladı.

Rockets’ın yükselen yıldızı, önceki haftanın Batı Konferansı’nda en iyi oyuncusu seçilen Jalen Green Portland’a karşı da 27 sayı, altı ribaunt, üç  asist, üç top çalmayla yıldızlaştı. Portland cephesinde Dalano Banton’ın 29 sayısı yeterli olmadı.

Alperen için dönüş sinyali

Alperen Şengün Houston’ın dokuz maçlık galibiyet serisinin ilk halkası olan Sacramento Kings maçının son anlarında sakatlık geçirdi. Milli basketbolcu bileğini burktu, aynı anda dizi esnedi. Dizinde ciddi bir sakatlık olmayan Alperen’in bileğindeki sorunun beklenenden büyük olabileceği açıklandı. The Athletic’in haberine göre oyuncu bu sezon bir daha riske edilmeyecekti. O dönemde Rockets play-in potasının fazlasıyla gerisinde yer alıyordu. Hal böyle olunca sporcunun sezonu kapadığı düşünülüyordu. Ancak son dönemdeki yükseliş ve Alperen’in tedavi sürecinin olumlu seyretmesi sonrası ESPN cephesinden haber geldi. İddiaya göre Rockets, Alperen’i normal sezonun son bölümünde parkeye çıkarabilir. Takım bu sezon draft hakkı için arka sırada yer alma stratejisi gütmüyor. Genç bir kadroya sahip ekip son yılların aksine güçsüz olan 2024 sınıfı için üst sıralarda olma telaşında değil. Durum böyle olunca fikstürün de etkisiyle bir galibiyet serisi geldi ve play-in çekişmesi bir anda alevlendi. Alperen’in de o ateşin içinde yer alması muhtemel. Ancak Houston hala Warriors karşısında dezavantajlı takım konumunda ve uzun vadeli planlarının en değerli parçası olarak görülen Alperen’i yüzde yüz iyileşmeden ne kadar riske etmek isteyecekler, tartışma konusu…

Sabonis’ten rekor

Sacramento Kings’de forma giyen Litvanyalı uzun oyuncu Domantas Sabonis dün sabaha karşı oynanan ve Sacramento’nun 108-96 kazandığı Philadelphia 76ers maçını 11 sayı, 13 ribaunt ve 10 asistle triple double yaparak tamamladı. Sabonis üst üste 54. maçta double double yapma başarısı göstererek bu alanda NBA-ABA birleşmesinin yaşandığı 1976-77 sezonundan bu yana en yüksek sayıya ulaştı ve rekor kırdı. Bu sene All-Star seçilmediği için NBA’deki koçların eleştiri oklarının hedefi haline gelmesine neden olan oyuncu kırılması son derece zor bir rekoru alt üst etti. Önceki rekor 53’le Kevin Love’a aitti. Tüm NBA tarihindeki rekor 227 kezle Wilt Chamberlain’e ait.

Boston’a Atlanta şoku

Son dönemin en formda takımı ve NBA lideri Boston Celtics, Doğu’nun mütevazı ekiplerinden Atlanta Hawks karşısına çıktı. Boston ilk yarıda bir ara skoru 68-38’e getirdi. Ancak bu andan sonra toparlanan Hawks en büyük yıldızı Trae Young’ın forma giymediği gecede rakibini 120-118 mağlup etmeyi başardı. Bu geri dönüş Celtics tarihinin en fazla farkla önde olduğu maçı kaybetme açısından en büyük hezimet olarak kayıtlara geçti.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Cleveland Cavaliers-Charlotte Hornets 115-92

Toronto Raptors-Brooklyn Nets 88-96

New York Knicks-Detroit Pistons 124-99

San Antonio Spurs-Phoenix Suns 104-102

Utah Jazz-Dallas Mavericks 105-115

Denver Nuggets-Memphis Grizzlies 128-103

Los Angeles Clippers-Indiana Pacers 116-133

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.